Сирна паска без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Цей святковий десерт сподобається вам своїм ніжним смаком, простотою і швидкістю приготування. Він смачний, ароматний і дуже корисний. Їм із задоволенням будуть ласувати і діти, і дорослі.
Смачний, ароматний і дуже корисний святковий десерт - сирна паска. Рецептів приготування її є багато, я ж пропоную вам скористатися одним з найпростіших . Сирна паска без випічки, приготована за цим рецептом, готується досить швидко і легко. Таку паску можна приготувати з родзинками, цукатами, горішками, а можна використовувати ці інгредієнти тільки для прикраси. Готуємо?
- Сир жирний - 1 кілограм
- Крем - 200 грам (не нижче 30% жирності)
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 1-1, 5 склянки
- Ванілін - 2 грами
- Кардамон мелений - 1-2 Щепоток
- Ізюм або цукати - 50-100 грам
Для паски нам потрібен жирний, але не мокрий сир. Протираємо його через сито. Можна прокрутити два рази через м'ясорубку з дрібними гратами.
Ось яка ніжна і прямо-таки повітряна маса повинна вийти у нас в підсумку.
Змішаємо м'яке масло з цукром. Якщо ви любите солодощі, цукру додайте півтори склянки.
Додаємо до маслу з цукром сметану, збиваємо все міксером.
Перекладаємо сир і збиті масло зі сметаною в більшу ємність, додаємо ваніль і кардамон. Збиваємо до отримання однорідної маси. Якщо ви хочете додати родзинки і цукати в паску - саме час це зробити.
Ну, а тепер покладається викласти все в форму для паски. Якщо її немає, застилає марлею, складеної у два шари, друшляк, і поміщаємо його в глибоку миску (в неї буде стікати сироватка). Викладаємо в друшляк сирну масу.
Розрівнюємо і закриваємо краями марлі сирну масу. Наверх ставимо тарілку, а на - неї вантаж. І ставимо страву в холодильник мінімум на 12 годин, максимум - на добу.
Потім знімаємо марлю і викладаємо паску на блюдо. Прикрашаємо родзинками, цукатами, горішками, шоколадом - на свій смак.