Сирна паска без масла
(покроковий рецепт з фото)
Досить часто потрібні рецепти, в яких обходяться без одного або двох основних інгредієнтів. Пропоную вашій увазі такий варіант - сирна паска без масла.
1. Рецепт приготування сирної паски без масла дуже схожий на традиційний. Для початку необхідно протерти через сито сир. Часом сир може бути занадто рідким, тоді його краще заздалегідь на деякий час покласти під прес.
2. Жовтки акуратно відокремити від жовтків.
3. В окрему ємність відправити жовтки і додати цукор. Ретельно розтерти.
4. До жовтків з цукром додати сметану. Добре перемішати.
5. В окремій ємності збити білки з дрібкою солі.
6. З'єднати сир, жовтки зі сметаною і білки. Акуратно перемішати.
7. Окремо збити вершки і додати в сирну масу.
8. Додати дрібку ваніліну і ретельно перемішати.
9. За бажанням можна додати сухофрукти, цукати або шоколад. Викласти готову сирну масу в форму, попередньо застеливши її марлею.
10. Краями марлі накрити верх паски, а зверху поставити вантаж.
11. Сирна паска без масла в домашніх умовах повинна простояти під пресом мінімум 1 добу, але найкраще залишити на 2 дня. Потім акуратно звільнити паску з форми і можна подавати до столу, за бажанням прикрасивши зверху.
- Сир - 1 кілограм
- Крем - 300 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Яйце - 5 штук
- Цукор - 200-250 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
2. Жовтки акуратно відокремити від жовтків.
3. В окрему ємність відправити жовтки і додати цукор. Ретельно розтерти.
4. До жовтків з цукром додати сметану. Добре перемішати.
5. В окремій ємності збити білки з дрібкою солі.
6. З'єднати сир, жовтки зі сметаною і білки. Акуратно перемішати.
7. Окремо збити вершки і додати в сирну масу.
8. Додати дрібку ваніліну і ретельно перемішати.
9. За бажанням можна додати сухофрукти, цукати або шоколад. Викласти готову сирну масу в форму, попередньо застеливши її марлею.
10. Краями марлі накрити верх паски, а зверху поставити вантаж.
11. Сирна паска без масла в домашніх умовах повинна простояти під пресом мінімум 1 добу, але найкраще залишити на 2 дня. Потім акуратно звільнити паску з форми і можна подавати до столу, за бажанням прикрасивши зверху.