Сир з кефіру в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам терміново знадобився смачний сир, а під рукою є тільки кефір будь-якої жирності, то приготуйте з нього сир, особливо маючи в наявності таку незамінну помічницю, як мультиварка!
Створюючи з жирного кефіру сир, ви отримаєте продукт з високою жирністю і навпаки. З 700 мл. Молочного напою виходить приблизно 150-160 грам сиру і близько 500-550 мл. Сироватки. На сироватці ви можете спекти млинці, оладки, панкейкі, так що не виливайте її!
- Кефір - 700 мілілітрів (будь-якої жирності)
Підготуйте зазначені інгредієнти. Кефір придбайте в магазині або використовуйте фермерський, з нього сиру вийде більше.
Перелийте кефір в чашу мультиварки і встановіть режим "підігрів" . Займіться своїми справами і приблизно через 1 годину перевірте рідина в чаші.
З тягучого і щільного кефіру повинна вийти пухка маса, по краях буде видна виділилася сироватка. У цей момент техніку можна вимкнути. Якщо кефір ще не згорнувся, то залиште його в режимі підігріву в мультиварці ще на 1 час.
Друшляк або ситечко застелите подвійним шаром марлі або бавовняним рушником, перелийте в нього всю масу з чаші і відцідити протягом 20-30 хвилин.
Якщо потрібен сир сухіше, то відцідити його від сироватки протягом 1 годину, підвісивши мішечок із сиром на кухонний кран над мискою.
Готовий продукт викладіть в піалу або креманку, подайте до столу з фруктами або медом, або приготуйте з нього інші страви.