Швидке печиво
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт швидкого печива - в допомогу всім, хто любить домашню випічку, але не любить витрачати на неї занадто багато часу. Швидке печиво, незважаючи на простоту рецепта, виходить дуже смачним.
Швидке печиво, описане в цьому рецепті, я пам'ятаю ще з радянських часів - воно було, мабуть, найпопулярнішим печивом домашнього приготування. В цьому немає нічого дивного - рецепт швидкого печива простий і доступний практично кожній господині, та й інгредієнтів ніяких дефіцитних не потрібно. І, звичайно ж, безперечною перевагою є швидкість приготування - по суті, від вас вимагається всього 10-15 хвилин старань і ще півгодини терпіння, поки печиво запікають у духовці. Словом, дуже хороший рецепт, гідний уваги кожного.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Масло слівочнoe - 130 грам
- Цукровий пісок - 1/2 склянки
- Сир - 230 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
З'єднуємо в мисці просіяне борошно і кубиками нарізане вершкове масло.
Перетираем ладонями.
Додаємо в тісто ванільний цукор, соду і протертий через сито сир. Гарненько перемішуємо.
Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
Розкачуємо тісто в тонкий ( 3 мм завтовшки) пласт. При розкачування бажано не підсипати муку, інакше тісто може стати занадто жорстким.
З розкачане тісто за допомогою склянки вирізаємо заготовки круглої форми.
Одну сторону круглої заготовки акуратно обмакиваем в цукор.
Складаємо наш гурток навпіл таким чином, щоб вмочити в цукор частина виявилася всередині. Знову обмакиваем одну сторону заготовки в цукор.
Знову складаємо цукрової стороною всередину, після чого знову обмакиваем одну сторону заготовки в цукор. Для наочності дивіться на фото. В результаті у вас повинна вийти чверть кола з цукром на всіх внутрішніх поверхнях і на одній зовнішньої.
Викладаємо отримані заготовки на деко, застелений пергаментним папером, цукрової стороною догори. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо 25-30 хвилин.
По закінченню обумовлених 25-30 хвилин дістаємо готове печиво з духовки і охолоджуємо.
Готово!