Шоколадно-банановий рулет
(покроковий рецепт з фото)
Такий рулет - один з найулюбленіших моїх десертів. Вся справа в ніжному кремі, який дуже добре просочує бісквітний корж. Записуйте рецепт, як приготувати шоколадно-банановий рулет.
Десертів в своєму житті я спекла вже дуже багато, одні були просто вдалі, а ось інші дуже вдалі, настільки, що тепер готую їх постійно. Цей рулет можна віднести до дуже вдалим відкриттям. Готується він досить легко і швидко, якщо не враховувати час в холодильнику, але і з'їдається він дуже швидко.
- Вершкове масло - 100 грам
- Згущене молоко - 300 мілілітрів
- Банан - 2 штуки
- Шоколад - 200 грам
- Лимонний сік - 30 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
1. Вершкове масло попередньо дістаньте з холодильника, розм'якшене масло відправте в миску і збийте міксером.
2. Масло набуло креязик консистенцію, влийте в нього половину всього згущеного молока, продовжуйте збивати.
3. Відставте миску з маслом в сторону. У чашу міксера вбийте курячі яйця, збийте, додайте соду, гаситься оцтом, після цього збийте ще раз.
4. Влийте згущене молоко, перемішайте все віночком.
5. Пшеничне борошно просійте прямо в чашу, потім перемішайте все до отримання однорідної консистенції.
6. Деко застеліть папером для випічки, вилийте в нього тісто, розподіліть його по всій поверхні лопаткою. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 10 хвилин.
7. Поки випікається бісквітний корж, очистіть банан, наріжте його кружечками, полийте лимонним соком, щоб банани не почорніли.
8. Дістаньте деко з бісквітом, зніміть останній разом з пергаментом на рушник. Трохи остиглий корж змастіть приготованим кремом з вершкового масла і згущеного молока, розподіліть по всій поверхні банани.
9. Акуратно згорніть рулет невеликий ковбаскою, спершу зігніть з одного боку, потім з іншого. Загорніть його в пергамент і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.
10. Тим часом чорний шоколад розтопіть в мікрохвильовій печі або на паровій бані. Дістаньте з холодильника рулет, розгорніть пергамент, рулет перекладіть на блюдо з широкими краями і покрийте шоколадом.
11. Рулет відправте на 1 годину в холодильник для застигання шоколаду. Смачного!