Шоколадний пиріг з брусницею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування шоколадного пирога з брусницею. Ягоди брусниці надають шоколадному пирога приємний кислувато-терпкий смак.
У цьому рецепті пирога відмінно поєднуються брусниця і шоколад. Щоб пиріг вийшов ще смачніше, треба додати в тісто трішки прянощів.
- Шоколад - 100 грам
- Муки - 50 грам
- Брусниці - 100 грам
- Цукру - 100 грам
- Суміш прянощів - 1 Чайна ложка
- Яєць - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
1. В першу чергу відокремлюємо від жовтків білки. Тепер треба добре розтерти з цукром жовтки. Збити в піну білки. Наламати шматочками шоколад і на водяну баню поставити розтоплювати. Коли почне плавитися шоколад, кладемо трохи вершкового масла. Тепер зняти з водяної бані, гарненько розмішати.
2. Жовткову суміш розмішуємо, і розтоплений шоколад виливаємо в миску.
3. Додати в шоколадно-яєчну суміш всю муку (мінус одна столова ложка) і тепер змішати з прянощами. До однорідності розмішати.
4. Брусницю промиваємо проточною водою, присипаємо потім її борошном, і кладемо в тісто. Додати обережно збиті білки і ложкою перемішати знизу вгору.
5. Змастити вершковим маслом, (так само треба посипати і борошном) форму для випічки. У форму вилити тісто.
6. У попередньо прогрітій духовці, температура сто вісімдесят, хвилин тридцять п'ять-сорок випікати пиріг. Смачного!