Рецепт Шоколадний паску фото

Шоколадний паску
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Шоколад
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Сьогодні хочу поділитися дуже простим рецептом приготування шоколадного паски. Цей рецепт не вимагає складних маніпуляцій і покупки дорогих продуктів.

Опис приготування:

Цей рецепт пасок досить оригінальний. Мені подобається поєднання присмаку апельсина і шоколаду. Що, це не класичний великодній варіант, але він припаде до смаку як дорослим, так і малюкам.

  • Борошно - 300 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Вершкове масло - 140 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Ізюм - 75 грам
  • Мигдаль - 30 грам
  • Сухі дріжджі - 7 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Апельсин - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
1
У підігрітому, але не киплячому молоці розводжу дріжджі (мені нема чим відміряти 7 грам, але цілком вистачає чайної ложки з невеликою гіркою). Всипаю півсклянки борошна, ретельно перемішую і залишаю на одну годину в теплому місці.
2
Тим часом знімаю з апельсина цедру, нарізаю тонкою соломкою і віджимають сік з м'якоті.
3
В опару додаю решту борошна, цукор, сіль. Збиваю і вливаю яйце. Туди ж додаю розтоплений шоколад, сік апельсина і вершкове масло. Ретельно вимішую тісто і залишаю на годину.
4
Промиваю окропом ізюм, залишаю в гарячій воді на десять хвилин. Потім просушують і додаю в тісто разом з апельсиновою цедрою. Ще раз ретельно вимішую.
5
Для випікання я використовую силіконову форму - її досить просто скропити водою. Викладаю тісто і залишаю на 20-30 хвилин, щоб воно піднялося.
6
Підготовляю мигдаль, ошпарівая його окропом і очищаючи від шкірки. Викладаю зверху на паски і відправляю їх в нагріту до 200 градусів духовку, випікаю до повної готовності.
7
Не виймаючи з форми, остуджують готовий паску, дістаю і даю охолонути перед подачею.
8
Можна подавати до святкового столу!

Схожі рецепти