Шоколадне печиво з арахісовим центром
(покроковий рецепт з фото)
Шоколад і горіхи добре поєднуються між собою. Їх часто можна зустріти в десертах і різної випічці. Таке солодке поєднання ідеально підійде під гарячу чашечки кави або чаю. Дивіться рецепт!
Я пропоную дізнатися про те, як приготувати шоколадне печиво з арахісовим центром. Зовні вироби будуть хрусткими, а всередині - м'якими. Насичений смак сподобається багатьом ласунам. Цукор в складі можете відрегулювати за своїми уподобаннями, головне, щоб щільність тесту не змінилася.
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Арахіс смажений - 120 грам
- Яйце - 1 штука
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 150 грам

У глибокий посуд просійте борошно з какао.

У суху суміш всипте ванілін, цукор і щіпку солі. Добре все перемішайте.

В кінці додайте яйце і м'яке масло. Розітріть суміш спочатку в крихту, а потім замісіть тісто.

Скачайте тісто в кулю. Залиште його під харчовою плівкою на 30 хвилин в холодильнику.

Поки займіться начинкою. Очищений арахіс перемолоти в блендері. Додайте до нього сіль, мед і рослинне масло. Добре перемішайте масу.

Готове тісто розкачати в ковбаску. Розріжте її на рівні середні шматочки.

Сформуйте коржі. У центр кожної покладіть кульку начинки. Сформуйте печиво.

Печиво обваляйте в цукровій пудрі. Покладіть його на деко з пергаментним папером, присипаної борошном.

Випікайте печиво при 180 градусах протягом 15 хвилин. Приємного чаювання!