Шоколадна ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт шоколадної ковбаски з печива в моїй кулінарній книзі записаний ще з часів школи. Це перший десерт без випічки, який я навчилася готувати самостійно. Його дуже люблять дітки!
Дітям простіше і безпечніше довірити приготування солодощів без випічки з печива або мелених сухарів - банановий торт, «Мурашник», тістечка «картопля» і ін. Ось саме тому початок моїх перших кулінарних успіхів було покладено з цих зовсім простих рецептів. Спочатку готувала цей десерт без сухофруктів і горіхів, але набагато пізніше я додала в рецепт ковбаски горішки і родзинки, інше залишивши без зміни. Спробуйте і ви!
- Печиво пісочне - 300 грам
- Згущене молоко - 0, 5 штуки (банки)
- Вершкове масло - 70 грам
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
- Волоський горіх - 100 грам
- Ізюм - 50 грам
Для приготування шоколадної ковбаси нам потрібно взяти готове печиво. Я завжди беру бісквітної-пісочне, але якщо такого не знайшлося, можна взяти галетное типу "марія" . Печиво покладіть в пакетик. Постукайте качалкою, побивши його в крихту.
Печиво має побитися на нерівні шматочки. Тоді в готової ковбаски будуть світлі острівці на зрізі.
У сотейник помістіть цукрову пудру (можна взяти і звичайний цукор, але тоді готову шоколадну масу потрібно довше тримати на вогні, щоб цукор розчинився). Додайте згущене молоко, вершкове масло і какао. Розтопіть все на паровій бані, помішуючи. Якщо ви використовуєте такий сотейник, як у мене (товстостінний), то можна ставити його відразу на невеликий вогонь.
В результаті отримаємо гладку шоколадну глазур.
У шоколадну глазур (її остуджувати не треба) додайте бите печиво.
Очистіть волоські горіхи. Докладний їх ядра і додайте в шоколадну масу.
Ізюм необхідно промити і додати в шоколадну масу. Все добре перемішайте.
На столі розстеліть харчову плівку. На неї викладіть шоколадну масу. Зберіть краю плівки, надайте масі форму ковбаси.
У нас вийде ось така акуратна ковбаска. Добре закріпіть краю плівки, щоб шоколадна маса не вилізла.
Перекладіть тепер шоколадну ковбасу на щось плоске і рівне. Помістіть в морозилку на 30-40 хвилин. Ковбаска застигне. Дістаньте ковбаску. Видаліть з неї плівку, наріжте ковбасу гострим широким ножем на шматочки.
Подайте до столу. Дуже смачно подавати такий десертик з чаєм або несолодким кави. Діти дуже люблять ці ласощі запивати молоком.