Рецепт Шарлотка з яблуками і вишнею фото

Шарлотка з яблуками і вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Фрукти , Яблука , Вишня
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги , Шарлотка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогодні поділюся з вами моїм улюбленим і перевіреним роками рецептом, як приготувати шарлотку з яблуками і вишнею. Пиріг завжди виходить дуже ситним, живильним, смачним і ароматним.

Опис приготування:

Для мене шарлотка - це воістину річний пиріг, в який кладуть свіжі ароматні яблука (тільки що з дерева). Але такий пиріг можна приготувати і з замороженими фруктами і ягодами (і навіть з апельсинами, ананас і ківі)! У будь-якому випадку вийде дуже і дуже смачно. Але сьогодні я розповім, як приготувати шарлотку саме з яблуками і вишнею. Завдяки вишні пиріг буде дуже яскравим і соковитим, а його смак стане багатшим і цікавішим завдяки легкої кислинки. Тісто для шарлотки я зазвичай готую бісквітне, але якщо ви звикли готувати шарлотку на кефірі або сметані, то підійде і таке тісто. Проте бісквітне тісто все ж виходить ніжнішим, як на мене.

  • Яйця - 7 штук
  • Борошно - 7 Ст. Ложок
  • Цукор - 7 Ст. Ложок
  • Ванільний цукор - 1/2 чайних ложки
  • Яблука - 3 штуки
  • Вишня - 1 Склянка
шарлотка з яблуками і вишнею - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яблука поріжте дрібними часточками, складіть в миску і збризніть лимонним соком. Вишню промийте, видаліть кісточки. За бажанням вишню можна пересипати цукром, але я не стала цього робити, оскільки люблю кислинку в пирозі.
шарлотка з яблуками і вишнею - фото крок 2
Для початку займіться приготуванням тесту. Білки відокремити від жовтків і помістіть в окремі чисті і обов'язково сухі миски. Насамперед збийте білки з половиною цукру до стійких піків. До жовтків додайте цукор, змішаний з ванільним цукром, і збийте до посветления маси і збільшення її в об'ємі.
шарлотка з яблуками і вишнею - фото крок 3
Потім додайте до жовтків просіяне борошно за 3-4 заходу і перемішайте ложкою або лопаткою.
шарлотка з яблуками і вишнею - фото крок 4
Тепер відправте в тісто збиті білки і перемішайте масу. Має вийти гарне однорідне тісто.
шарлотка з яблуками і вишнею - фото крок 5
Форму для випічки (у мене форма діаметром 26 см) застелите пергаментом. На дно рівним шаром викладіть часточки яблук і вишню.
шарлотка з яблуками і вишнею - фото крок 6
Зверху вилийте тісто. Надішліть в духовку, розігріту до 170 градусів, з 25 хвилин.
шарлотка з яблуками і вишнею - фото крок 7
Готовність пирога перевіряйте дерев'яною шпажкою або сірником. Просто вставте сірник в пиріг приблизно посередині. Якщо сірник залишиться сухою, значить пиріг готовий.
шарлотка з яблуками і вишнею - фото крок 8
Готовий пиріг трохи остудіть. Потім десертним ножем пройдіться по краю форми, щоб пиріг можна було легко вийняти. Переверніть пиріг на тарілку, щоб фруктова начинка виявилася зверху, а тісто знизу. Зверху пиріг присипте цукровою пудрою і прикрасьте м'ятою.
шарлотка з яблуками і вишнею - фото крок 9
Шарлотка з яблуками і вишнею готова. Приємного чаювання!

Схожі рецепти