Шарлотка з агрусом
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і пишна шарлотка з агрусом - ідеальна випічка в літній сезон, коли можна зібрати або придбати свіжі ягоди. Подавайте її з чаєм або іншим напоєм, не забуваючи про варення або джем.
Повітряна випічка завжди актуальна на сніданок, в полудень або на десерт. Її можна подати з заварним кремом, курдом, сметанним кремом або просто полити сиропом - під чашечку гарячого чаю її захочуть спробувати дорослі і діти! Агрус додасть Шарлотці легку кислинку і пиріг вийде більш ароматним.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка(150-160 грам)
- Борошно - 1 Склянка(130 грам)
- Агрус - 80-100 грам (бажано невеликий)
- Масло рослинне - 20 мілілітрів (для змащування форми)
- Сіль - 2 щіпки
- Цукрова пудра - 20 грам (для присипки)
Підготуйте інгредієнти.
Ретельно промийте ягоди агрусу, ображати з обох сторін ягід хвостики і просушіть, промокнув рушником або паперовою серветкою. Курячі яйця акуратно вбийте в чашу кухонного комбайна і всипте цукор. Якщо такої техніки немає в наявності, то акуратно відокремте білки від жовтків і спочатку збийте білки в глибокій мисці міксером з половиною норми цукрового піску на високій швидкості, потім викладіть і збийте жовтки з цукром, що залишився. З'єднайте і втрутився в масу борошно з сіллю.
Всипте в збиту яєчну масу просіяне пшеничне борошно вищого сорту, акуратно вмішати її на найнижчій швидкості техніки, намагаючись не випустити бульбашки повітря, які відповідальні за висоту випічки.
Змастіть дно і боки форми для випічки рослинним маслом. За бажанням його можна замінити вершковим або смальцем без запаху. Розігрійте духовку до 180 градусів. Влийте в форму бісквітне тісто. Викладіть в нього в хаотичному порядку обсушені ягоди агрусу. Якщо хочете, щоб вони були і в середині випічки, то припудріть їх заздалегідь борошном або крохмалем.
Помістіть форму в духовку і випікайте протягом 25 хвилин, стежачи за поверхнею шарлотки. Дверцята техніки краще не відкривати, щоб пиріг не опал. Перевіряти його найкраще дерев'яною шпажкою - вона повинна виходити з випічки сухий. Після цього вимкніть нагрів і переверніть форму на бік, залишаючи в такому вигляді до повного охолодження. Якщо не переверне, то пиріг "здметься" і осяде.
Після охолодження пройдіться ножем по краях всередині форми, зніміть її і наріжте шарлотку з агрусом на порційні шматочки, попередньо присипавши цукровою пудрою.