Шарлотка на майонезі
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний і дуже простий рецепт шарлотки на майонезі мені хтось розповів, але вже дуже довго не вкладалося у мене в голові, як же це - в солодкий пиріг майонез додавати? В результаті не пошкодувала!
Хочу сказати, що для цього рецепта приготування шарлотки на майонезі вкрай важливо в процесі запікання дверцята духовки зайвий раз не чіпати - тоді тісто може впасти, і шарлотка такою гарною, як повинна бути, не вийде. Так що розповідаю, як приготувати шарлотку на майонезі, а ви готуйте з любов'ю, це головний секрет успіху!
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яблука - 5 штук
- Майонез - 1/3 склянки
- Яйця - 4 штуки
1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо довільно.
2. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки разом з цукром і майонезом заважаємо до однорідності. Білки не викидаємо.
3. Тепер акуратно домішуємо борошно. Повинно вийти таке ось густе тісто.
4. Решта білки збиваємо разом з 4 ст.Л. Холодної води. Повинна вийти густа піна. Обережно домішуємо її до тесту.
5. Заливаємо тестом наші яблука, і запікаємо 20 хвилин в розпеченій духовці. А потім ще 5 хвилин тримаємо в вимкненій духовці, не відкриваючи дверцята. Насолоджуйтесь!