Рецепт Самогон з варення фото

Самогон з варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 20
Час приготування: 10 дн. 7 г. 0 хв.

Якщо в засіках комори ви виявили незрозумілу варення, якому вже дуже багато років, то пропонуємо відмінний варіант його використання. Дивіться, як приготувати самогон з варення.

Опис приготування:

Для приготування цього алкогольного напою можна використовувати будь-яке варення, яке знайшли. Якщо немає старого, але дуже хочеться випробувати рецепт, то можна використовувати і недавнішнее. Цукор при цьому вносити необов'язково, залежить від солодощі самого сировини (варення). Також можна використовувати і заграло варення, тоді кількість дріжджів можна зменшити або зовсім відязикатися від них.

1. Насамперед наливаємо воду у велику каструлю і нагріваємо до 60 градусів, вливаємо варення і перемішуємо суміш, потім охолоджуємо до 30 градусів.

2. В окремій мисці розводимо дріжджі по інструкції і додаємо в ємність, де буде брага, всипаємо туди цукор і перемішуємо до розчинення цукру, наливаємо варення і встановлюємо гідрозатвор, залишаємо при кімнатній температурі на 7-9 днів.

3. Готову брагу пропускаємо через марлю до осаду, перегонимо і розбавляємо з очищеною водою до фортеці 20 градусів, після чого проганяє повторно.

4. Перші 15% від загальної рідини збираємо в іншу ємність і виливаємо, її пити не можна. Закінчуємо збір, коли падіння в фортеці буде на рівні нижче 40%. Розбавляємо самогон очищеною водою і залишаємо в темному місці на 3-4 дня, після цього самогон - готовий.


  • Вода - 30 літрів
  • Варення - 6 літрів
  • Пресовані дріжджі - 300 грам
  • Цукровий пісок - 3 кілограма
Для приготування цього алкогольного напою можна використовувати будь-яке варення, яке знайшли. Якщо немає старого, але дуже хочеться випробувати рецепт, то можна використовувати і недавнішнее. Цукор при цьому вносити необов'язково, залежить від солодощі самого сировини (варення). Також можна використовувати і заграло варення, тоді кількість дріжджів можна зменшити або зовсім відязикатися від них.

1. Насамперед наливаємо воду у велику каструлю і нагріваємо до 60 градусів, вливаємо варення і перемішуємо суміш, потім охолоджуємо до 30 градусів.

2. В окремій мисці розводимо дріжджі по інструкції і додаємо в ємність, де буде брага, всипаємо туди цукор і перемішуємо до розчинення цукру, наливаємо варення і встановлюємо гідрозатвор, залишаємо при кімнатній температурі на 7-9 днів.

3. Готову брагу пропускаємо через марлю до осаду, перегонимо і розбавляємо з очищеною водою до фортеці 20 градусів, після чого проганяє повторно.

4. Перші 15% від загальної рідини збираємо в іншу ємність і виливаємо, її пити не можна. Закінчуємо збір, коли падіння в фортеці буде на рівні нижче 40%. Розбавляємо самогон очищеною водою і залишаємо в темному місці на 3-4 дня, після цього самогон - готовий.

Схожі рецепти