Рецепт Самогон з груш фото

Самогон з груш
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 6
Час приготування: 9 дн. 12 г. 0 хв.

Для тих, хто віддає перевагу натуральним домашні алкогольні напої, пропоную взяти на замітку цей зовсім нескладний рецепт приготування самогону з груш.

Опис приготування:

Можна використовувати переспілі, м'які і навіть злегка зіпсовані фрукти. Попередньо їх потрібно нарізати невеликими кубиками, видаливши насіння, серцевину і хвостики, а також - підгнилі ділянки.

1. Шматочки груш подрібніть до стану пюре. Зробити це можна за допомогою кухонної техніки, терки або м'ясорубки, наприклад.

2. У великій ємності з'єднайте м'якоть і половину води. Акуратно розмішайте.

3. Нагрійте трохи водички, і розчиніть в ній дріжджі.

4. Воду, що залишилася потрібно злегка нагріти, щоб розчинився цукор.

5. Тепер все готово. Можна з'єднати всі складові разом. Ретельно перемішайте всі.

6. Ємність поставте в тепле місце, щоб дріжджі"працювали" .

7. Якщо є можливість, кожен день акуратно все перемішайте. Бродити буде близько 7-10 днів.

8. Коли брага готова, можна приступати до основного процесу: робитимемо самогон з груш в домашніх умовах.

9. Після вигону вийде близько 7 літрів напою. Після охолодження можна відразу приступати до дегустації. Виходить дуже ароматно, смачно і досить красиво.


  • Груші - 10 кілограм
  • Дріжджі - 500 грам (пресовані )
  • Цукор - 4 кілограма
  • Вода - 20 літрів
Можна використовувати переспілі, м'які і навіть злегка зіпсовані фрукти. Попередньо їх потрібно нарізати невеликими кубиками, видаливши насіння, серцевину і хвостики, а також - підгнилі ділянки.

1. Шматочки груш подрібніть до стану пюре. Зробити це можна за допомогою кухонної техніки, терки або м'ясорубки, наприклад.

2. У великій ємності з'єднайте м'якоть і половину води. Акуратно розмішайте.

3. Нагрійте трохи водички, і розчиніть в ній дріжджі.

4. Воду, що залишилася потрібно злегка нагріти, щоб розчинився цукор.

5. Тепер все готово. Можна з'єднати всі складові разом. Ретельно перемішайте всі.

6. Ємність поставте в тепле місце, щоб дріжджі"працювали" .

7. Якщо є можливість, кожен день акуратно все перемішайте. Бродити буде близько 7-10 днів.

8. Коли брага готова, можна приступати до основного процесу: робитимемо самогон з груш в домашніх умовах.

9. Після вигону вийде близько 7 літрів напою. Після охолодження можна відразу приступати до дегустації. Виходить дуже ароматно, смачно і досить красиво.

Схожі рецепти