Салат з мідіями в маслі
(покроковий рецепт з фото)
Такий салат можна зробити з маринованими мідіями або з вареними (на жаль, знайти дійсно свіжі буває дуже складно). Розповім, як приготувати салат з мідіями в маслі. Запам'ятовуйте!
Як і більшість морепродуктів, мідії - продукт ситний і поживний. У них свій неповторний смак і аромат, тому "забивати" його майонезом не варто. Салат готую з додаванням оливкової олії і маринаду, в якому продавалися мідії. Салат готується дуже швидко і просто, тому він відмінно підійде для домашнього приготування.
- Цибуля - 1 штука
- Горошок консервований - 300 грам
- Яйця - 4 штуки
- Пекінська капуста - 0, 5 кілограма
- Мідії мариновані - 300 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль - За смаком
- Лимонний сік - 1-2 чайних ложок
1. Лук очищаю від лушпиння і нарізаю тонкими півкільцями. Якщо він дуже гострий, то ошпарюють його окропом (у мене був звичайний). Консервований горошок перекладаю в миску, додаю цибулю.
2. Яйця відварюю 5-7 хвилин після закипання, потім ставлю під холодну воду і очищаю від шкаралупи. Нарізаємо яйця невеликими кубиками і додаю в салатник.
3. Пекінську капусту мою і шаткую, викладаю до решти інгредієнтів (можна використовувати будь-який інший салат).
4. Дістаю мариновані мідії і додаю в салатник, вливаю пару ложок маринаду.
5. Заправляю салат оливковою олією, лимонним соком, сіллю і перемішую.