Салат з м'ясом курки
(покроковий рецепт з фото)
З появою весняних овочів поступово починаю вводити їх в свій раціон. Вони відмінно поєднуються з дієтичної куркою, тому пропоную рецепт, як приготувати салат з м'ясом курки.
Курку для салату використовую відварну, в ній найменше вміст жиру. З овочів використовую редис, спаржу, ревінь, картопля, зелень та інше. Можна доповнити блюдо іншими овочами, якщо зазначених в рецепті немає в наявності. Салат подаю відразу після приготування.
- Куряче філе - 2 штуки
- Картопля - 170 грам
- Sparzha - 4 штуки
- Салат - 1 пучок
- Редис - 3 штуки
- Естрада - 1 пучок
- Ревінь - 60 грам
- Козиний сир - 40 грам
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Мак - 2 чайних ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
- Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
1. Салат поділяю на листя і мою, ревінь нарізаю тонкими смужками, редис нарізаю невеликими шматочками. Естрагон мою і зриваю листя, спаржу зачищаю і розрізаю по діагоналі на невеликі шматочки.
2. Ставлю на вогонь каструлю з водою, кладу картоплю і дрібку солі, відварюю картоплю до готовності, потім відварюю в тій же воді спаржу протягом 1-2 хвилин. Перекладаю відварені овочі в миску і розминають виделкою, додаю сіль, перець, пару крапель оливкової олії.
3. В окремій каструлі відварюю курку з додаванням стебел естрагону. Руками або вилками розбираю курку на невеликі шматочки.
4. У сотейнику змішую оцет, цукор і 2 столові ложки води. Відправляю сотейник на вогонь і доводжу суміш до кипіння, після цього заливаю ревінь і залишаю на 10-15 хвилин.
5. Тим часом готую заправку: в миску кладу діжонську гірчицю, мак, 2 столові ложки рідини, в якій мариную ревінь, а також 2 столові ложки оливкової олії. Гарненько перемішую віночком і додаю сіль, чорний мелений перець.
6. У салатник кладу салатні листя, розім'яту картоплю зі спаржею, редис, маринований ревінь (попередньо злив маринад), додаю козячий сир і заправляю соусом, перемішую і подаю до столу.