Салат з копченою куркою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є шматочок копченої курки і відварну картоплю, то додайте до них ще парочку інгредієнтів і почастуєте своїх рідних соковитим і апетитним салатом на обід або вечерю, заправивши блюдо майонезом.
Якщо готуєте таке блюдо заздалегідь, то ви можете нарізати всі інгредієнти і змішати їх в салатник, не заправлений майонезом. Заправити салат необхідно буде перед подачею на стіл, так ви продовжите термін придатності страви до 2 діб. Не забувайте прикрасити блюдо свіжою зеленню.
- Копчена курка - 200 грам (філе)
- Картопля - 2 штуки (відвареної)
- Огірок - 2 штуки (солоний)
- Куряче яйце - 2 штуки (відварне)
- Майонез - 2 Ст. Ложки (будь-якої жирності)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Підготуйте зазначені інгредієнти. Картопля і куряче яйце заздалегідь відваріть і остудіть.
Очистіть відварну картоплю від шкірки, промийте його у воді і наріжте дрібними кубиками. Точно так само наріжте і солоні огірки, але дайте нарізці "відпочити" 5 хвилин на дошці, щоб з неї витік розсіл, інакше салат "попливе" після заправки майонезом.
Таким же чином наріжте і копчену курку, додавши нарізку в ємність.
Очистіть відварене куряче яйце від шкаралупи, промийте його у воді і наріжте дрібними кубиками, додайте в ємність разом з майонезом будь-якої жирності, сіллю і меленим чорним перцем.
Викладіть салат в креманки або піали, прикрасьте на свій смак і подайте до столу.