Салат з консервованою рибою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Ще один смачний рецепт листкового салату, яким зі мною поділилася одна знайома, як приготувати салат з консервованою рибою і сиром. Дуже просте в приготуванні і дуже ситне блюдо.
У цьому рецепті використовував консервовану горбушу, можна брати будь-яку за смаком рибу, наприклад, мандрувати, тунець або навіть сардину. Пробував зі шпротами, але їх смак перебиває інші інгредієнти. Приємну нотку свіжості привносять свіжі томати. Перед подачею такий салат наполягаю 30 хвилин в холодильнику, а краще на ніч.
Тут для шару використовуються лише яєчні жовтки, але білки ви теж можете додати.
- Консервована горбуша - 250 грам
- Яйця - 4 штуки
- Майонез - За смаком
- Сир твердий - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Помідор - 2 штуки
1. Насамперед викладаю консервовану рибу, прибираю кісточки і укладаю її першим шаром, трохи розминаю виделкою, але залишаю великі шматочки. Змащую трохи майонезом.
2. Яйця відварюю, потім очищаю і поділяю на білки і жовтки. Жовтки подрібнюю на тертці і викладаю поверх риби, змащую майонезом.
3. Помідори мою і нарізаю кубиками середнього розміру, викладаю наступним шаром і солю, змащую майонезом і посипаю тертими жовтками, знову змащую майонезом.
4. Твердий сир натираю на крупній тертці і посипаю їм салат, відправляю в холодильник на півгодини. Смачного!