Салат рибний «мімоза»
(покроковий рецепт з фото)
Салат отримав свою назву від весняного квітки, тому на вигляд він дуже нагадує мімозу. Це відмінне блюдо для будь-якого святкового події. Розповім, як приготувати салат рибний «Мімоза».
Салат готують з відвареної або консервованої риби, частіше використовують саме другий варіант. Тут підійде червона або біла риба. Всі інгредієнти укладають шарами. Деякі продукти можна замінювати або виключити з рецептури. Замість майонезу можна використовувати сметану, хоча так роблять дуже рідко.
- Сайра консервована - 200 грам
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Яйця - 5 штук
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Майонез - 300 грам
- Сіль - За смаком
1
Вимийте картоплю і моркву, відваріть їх до м'якості, потім видаліть з каструлі і остудіть.
2
В іншій каструлі відваріть яйця, тоді надсилайте їх під холодну воду і очистіть від шкірки.
3
Натріть картоплю на крупній тертці і покладіть нижнім шаром в салатник, посоліть і змастіть майонезом.
4
Відкрийте банку консерви і злийте рідину, розберіть рибку і видаліть кісточки, розімніть її виделкою. Викладіть рибний шар поверх картопляного, змастіть майонезом.
5
Натріть на дрібній тертці курячі білки, змастіть їх майонезом. Викладіть дрібно нарізану цибулю і знову покрийте його майонезом.
6
Викладіть поверх цибулі терту моркву і тертий сир, кожен шар промажьте майонезом, а зверху розподіліть курячі жовтки.
7
Салат поставте в холодильник на кілька годин, а потім прикрасьте за бажанням гілочками зелені. Насолоджуйтесь!