Рецепт Салат рибний «мімоза» фото

Салат рибний «мімоза»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Картопля, Яйця, Морква, Рибні консерви
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження
Салати, Салат мімоза

Салат отримав свою назву від весняного квітки, тому на вигляд він дуже нагадує мімозу. Це відмінне блюдо для будь-якого святкового події. Розповім, як приготувати салат рибний «Мімоза».

Салат готують з відвареної або консервованої риби, частіше використовують саме другий варіант. Тут підійде червона або біла риба. Всі інгредієнти укладають шарами. Деякі продукти можна замінювати або виключити з рецептури. Замість майонезу можна використовувати сметану, хоча так роблять дуже рідко.

  • Сайра консервована - 200 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Яйця - 5 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Сир - 100 грам
  • Майонез - 300 грам
  • Сіль - За смаком
1
Вимийте картоплю і моркву, відваріть їх до м'якості, потім видаліть з каструлі і остудіть.
2
В іншій каструлі відваріть яйця, тоді надсилайте їх під холодну воду і очистіть від шкірки.
3
Натріть картоплю на крупній тертці і покладіть нижнім шаром в салатник, посоліть і змастіть майонезом.
4
Відкрийте банку консерви і злийте рідину, розберіть рибку і видаліть кісточки, розімніть її виделкою. Викладіть рибний шар поверх картопляного, змастіть майонезом.
5
Натріть на дрібній тертці курячі білки, змастіть їх майонезом. Викладіть дрібно нарізану цибулю і знову покрийте його майонезом.
6
Викладіть поверх цибулі терту моркву і тертий сир, кожен шар промажьте майонезом, а зверху розподіліть курячі жовтки.
7
Салат поставте в холодильник на кілька годин, а потім прикрасьте за бажанням гілочками зелені. Насолоджуйтесь!

Схожі рецепти