Салат «ніжність» з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Салати з майонезній заправкою увійшли в повсякденне кухню багатьох країн. Більшість з них готуються просто. А інгредієнти можна вибрати на ваш смак. Головне, щоб вони добре поєднувалися.
Тому для своєї родини я маю на увазі кілька перевірених варіантів, які точно сподобаються багатьом. Наприклад, я хочу вам розповісти, як приготувати салат "ніжність" з куркою і чорносливом. Ситне блюдо ми будемо збирати шарами, щоб воно виглядало ефектно. А прикрасити його можна за своїм бажанням. В даному випадку майонез замінений на сметану.
- Куряча грудка - 300 грам
- Чорнослив - 150 грам
- Волоський горіх - 100 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Крем - 150 грам
- Огірок - 2 штуки
- Яйце - 4 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
Яйця відварити круто. Мартенс відділи Желтков. Натріть їх в окремі тарілки.
Огірки наріжте дрібними кубиками.
Чорнослив замочити в окропі на 15-20 хвилин. Потім його подрібніть.
Дрібно наріжте промиту петрушку. Часник пропустіть через прес.
Курку відварити до готовності в підсоленій воді. Потім остудіть її, і нарвіть на волокна.
Подрібніть горішки, натріть сир на дрібній тертці.
Тепер зберіть салат. У салатницю першим шаром укладіть курку.
Потім викладіть шар петрушки з часником.
Далі змастіть інгредієнти сметаною, а зверху розподіліть чорнослив.
Зверху насипте горіхи і знову змастіть все сметаною.
Потім - шар жовтків і огірків.
Змастіть шар сметаною, а зверху насипте білки і ще раз намажте сметану.
Прикрасьте салат сиром, горіхами і зеленню. Смачного!