Салат «мімоза» зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Якщо важкі заправки на основі майонезу вам не до душі, а відмовлятися від улюблених салатиків не хочеться, візьміть на замітку цей варіант, як приготувати салат "мімоза" зі сметаною. Вам сподобається!
Якщо овочі зварити заздалегідь, то весь процес приготування салату не займе у вас більше 20 хвилин. Це досить ситне блюдо, при цьому воно апетитне і чудово виглядає навіть на святковому столі. В якості основи я рекомендую використовувати червону рибку, але можна, звичайно, взяти і варіант простіше - сардини або саїра, наприклад.
- Консервована сьомга або горбуша - 1 штука (баночка)
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Яйце - 3 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Крем - 200-250 грам
- Гірчичний - 1/2 чайних ложки
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
1
Насамперед вимийте овочі і поставте їх варитися. Яйця також відваріть круто.
2
Для приготування заправки вичавіть трохи соку лимона, з'єднайте зі сметаною і гірчицею. Додати сіль трохи, додайте дрібку перцю. Все перемішайте і приберіть в холодильник.
3
Цибулю очистіть, подрібніть, ошпарьтеокропом. Після воду злийте і обсушити його.
4
Картопля очистіть, натріть на тертці (можна нарізати дуже дрібними кубиками) і викладіть рівним шаром на тарілку для подачі. Посоліть трохи і змастіть заправкою.
5
Рибку розімніть виделкою і викладіть рівним шаром на картоплю.
6
Далі викладіть цибульку і сметанним заправку.
7
Яйця очистіть і розділіть на білки і жовтки. Останні відкладіть, а білки натріть на тертці і викладіть рівним шаром.
8
Знову трохи заправки і шар тертої моркви.
9
Викладіть залишилася заправку рівним шаром і прикрасьте салат подрібненими жовтками. Приберіть в холодильник на годинку-півтори, щоб дати йому просочитися.
10
Смачного!