Рецепт Салат «мімоза» з shprotami фото

Салат «мімоза» з shprotami
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Шпроти
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати , Салат мімоза
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 40 хв.

Смачний і ситний салат"Мімоза" зі шпротами буде чудово виглядати на вашому святковому столі. Готується швидко і легко. Шпроти відмінно підходять для цього салату.

Опис приготування:

Приготувати салат"Мімоза" зі шпротами простіше простого. Для початку, звичайно, підготуйте всі інгредієнти, перевірте, всього у вас вистачає. Простий ніжний салат прийшов до нас з Радянського союзу. Йому віддавали більшу перевагу, ніж салату"Олів'є" . Кожна господиня могла внести свою особливість і родзинку в цей салат. Наприклад, вибрати рибу, з якої він буде робитися. Ось я вирішив спробувати салат"Мімоза" з shprotami. Вийшло дуже здорово!

1. Для початку відваром овочі. Картоплю і моркву прямо в мундирі опускаємо в підсолену воду і варимо до повної готовності.

2. У сусідній маленькій каструлі відварюємо яйця до стану яєць круто.

3. Все охолоджуємо. Щоб овочі швидше охолонули, дістаньте їх з води і покладіть на плоску тарілку. А яйця залийте холодною водою.

4. Чистий фрукти і яйця.

5. Мартенс відділи Желтков.

6. Натираємо овочі та яйця в різні чашечки. Білки на крупній тертці, інше - на дрібній.

7. Тепер починаємо викладати салат. Салат"Мімоза" завжди робиться шарами, не змішується. Першим шаром у нас будуть шпроти. Можете викласти їх на дно салатниці рибка до рибку. А можете пом'яти в тарілці, і вже масу з шпрот викладати першим шаром.

8. Другим шаром викладіть картоплю. Ці перші два шару не поділяємо майонезом, так як шпроти досить соковиті.

9. Картопля посоліть трохи і зверху акуратно розмажте майонез.

10. Третім шаром буде морква. Слідкуйте за тим, щоб морква не скачати в грудочки. Зверху майонез.

11. Потім йдуть білки. Їх легко розсипати по всій площі салату, не забудьте змастити майонезом.

12. І останній шар, завдяки якому салат і назвали"Мімоза" - кришеним, в нашому випадку тертий, жовток. Густо посипте його по всій поверхні салату.

Прикрасьте салат"Мімоза" зі шпротами зеленню або композицією зі свіжих овочів.

Смачного!

  • Картопля - 3 штуки
  • Яйця - 4 штуки
  • Майонез - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Шпроти - 100 грам
  • Морква - 2 штуки
Приготувати салат"Мімоза" зі шпротами простіше простого. Для початку, звичайно, підготуйте всі інгредієнти, перевірте, всього у вас вистачає. Простий ніжний салат прийшов до нас з Радянського союзу. Йому віддавали більшу перевагу, ніж салату"Олів'є" . Кожна господиня могла внести свою особливість і родзинку в цей салат. Наприклад, вибрати рибу, з якої він буде робитися. Ось я вирішив спробувати салат"Мімоза" з shprotami. Вийшло дуже здорово!

1. Для початку відваром овочі. Картоплю і моркву прямо в мундирі опускаємо в підсолену воду і варимо до повної готовності.

2. У сусідній маленькій каструлі відварюємо яйця до стану яєць круто.

3. Все охолоджуємо. Щоб овочі швидше охолонули, дістаньте їх з води і покладіть на плоску тарілку. А яйця залийте холодною водою.

4. Чистий фрукти і яйця.

5. Мартенс відділи Желтков.

6. Натираємо овочі та яйця в різні чашечки. Білки на крупній тертці, інше - на дрібній.

7. Тепер починаємо викладати салат. Салат"Мімоза" завжди робиться шарами, не змішується. Першим шаром у нас будуть шпроти. Можете викласти їх на дно салатниці рибка до рибку. А можете пом'яти в тарілці, і вже масу з шпрот викладати першим шаром.

8. Другим шаром викладіть картоплю. Ці перші два шару не поділяємо майонезом, так як шпроти досить соковиті.

9. Картопля посоліть трохи і зверху акуратно розмажте майонез.

10. Третім шаром буде морква. Слідкуйте за тим, щоб морква не скачати в грудочки. Зверху майонез.

11. Потім йдуть білки. Їх легко розсипати по всій площі салату, не забудьте змастити майонезом.

12. І останній шар, завдяки якому салат і назвали"Мімоза" - кришеним, в нашому випадку тертий, жовток. Густо посипте його по всій поверхні салату.

Прикрасьте салат"Мімоза" зі шпротами зеленню або композицією зі свіжих овочів.

Смачного!

Схожі рецепти