Салат «мімоза» з shprotami
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ситний салат "мімоза" зі шпротами буде чудово виглядати на вашому святковому столі. Готується швидко і легко. Шпроти відмінно підходять для цього салату.
Приготувати салат "мімоза" зі шпротами простіше простого. Для початку, звичайно, підготуйте всі інгредієнти, перевірте, всього у вас вистачає. Простий ніжний салат прийшов до нас з Радянського союзу. Йому віддавали більшу перевагу, ніж салату "олів'є" . Кожна господиня могла внести свою особливість і родзинку в цей салат. Наприклад, вибрати рибу, з якої він буде робитися. Ось я вирішив спробувати салат "мімоза" з shprotami. Вийшло дуже здорово!
1. Для початку відваром овочі. Картоплю і моркву прямо в мундирі опускаємо в підсолену воду і варимо до повної готовності.
2. У сусідній маленькій каструлі відварюємо яйця до стану яєць круто.
3. Все охолоджуємо. Щоб овочі швидше охолонули, дістаньте їх з води і покладіть на плоску тарілку. А яйця залийте холодною водою.
4. Чистий фрукти і яйця.
5. Мартенс відділи Желтков.
6. Натираємо овочі та яйця в різні чашечки. Білки на крупній тертці, інше - на дрібній.
7. Тепер починаємо викладати салат. Салат "мімоза" завжди робиться шарами, не змішується. Першим шаром у нас будуть шпроти. Можете викласти їх на дно салатниці рибка до рибку. А можете пом'яти в тарілці, і вже масу з шпрот викладати першим шаром.
8. Другим шаром викладіть картоплю. Ці перші два шару не поділяємо майонезом, так як шпроти досить соковиті.
9. Картопля посоліть трохи і зверху акуратно розмажте майонез.
10. Третім шаром буде морква. Слідкуйте за тим, щоб морква не скачати в грудочки. Зверху майонез.
11. Потім йдуть білки. Їх легко розсипати по всій площі салату, не забудьте змастити майонезом.
12. І останній шар, завдяки якому салат і назвали "мімоза" - кришеним, в нашому випадку тертий, жовток. Густо посипте його по всій поверхні салату.
Прикрасьте салат "мімоза" зі шпротами зеленню або композицією зі свіжих овочів.
Смачного!
- Картопля - 3 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Майонез - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Шпроти - 100 грам
- Морква - 2 штуки
1. Для початку відваром овочі. Картоплю і моркву прямо в мундирі опускаємо в підсолену воду і варимо до повної готовності.
2. У сусідній маленькій каструлі відварюємо яйця до стану яєць круто.
3. Все охолоджуємо. Щоб овочі швидше охолонули, дістаньте їх з води і покладіть на плоску тарілку. А яйця залийте холодною водою.
4. Чистий фрукти і яйця.
5. Мартенс відділи Желтков.
6. Натираємо овочі та яйця в різні чашечки. Білки на крупній тертці, інше - на дрібній.
7. Тепер починаємо викладати салат. Салат "мімоза" завжди робиться шарами, не змішується. Першим шаром у нас будуть шпроти. Можете викласти їх на дно салатниці рибка до рибку. А можете пом'яти в тарілці, і вже масу з шпрот викладати першим шаром.
8. Другим шаром викладіть картоплю. Ці перші два шару не поділяємо майонезом, так як шпроти досить соковиті.
9. Картопля посоліть трохи і зверху акуратно розмажте майонез.
10. Третім шаром буде морква. Слідкуйте за тим, щоб морква не скачати в грудочки. Зверху майонез.
11. Потім йдуть білки. Їх легко розсипати по всій площі салату, не забудьте змастити майонезом.
12. І останній шар, завдяки якому салат і назвали "мімоза" - кришеним, в нашому випадку тертий, жовток. Густо посипте його по всій поверхні салату.
Прикрасьте салат "мімоза" зі шпротами зеленню або композицією зі свіжих овочів.
Смачного!