Салат «мімоза» з сардиною
(покроковий рецепт з фото)
Для салату "мімоза" з сардиною ви можете використовувати як цілі консервовані сардини, так і шматочками. Я вважаю за краще шматочками, і найкраще, філе. Ділюся рецептом!
Традиційний святковий салат "мімоза" дуже смачним виходить з консервованої сардиною. Повірте, краще тунця. Хоча, на смак і колір, звичайно, товариш не всяк. Але спробувати салат "мімоза" з сардиною варто. Можете викласти цілісну консервовану рибу, тільки попередьте гостей про те, що можуть попастися кістки. Я раджу, використовувати філе, консервований фарш сардини. Отже, приступимо до приготування.
1. Для початку необхідно зварити картоплю, морква і яйця. Овочі зваріть в окремій каструлі, в мундирі. Яйця в невеликій каструлі до стану яєць в круту.
2. Сварились? Викладайте овочі на тарілку, нехай остуджуються. А яйця охолодіть в струмені холодної води.
3. Ріпчасту цибулю почистіть і подрібніть.
4. Моркву і картоплю очистіть від шкірки, натріть НЕ дрібній тертці. Але не змішуйте, розкладіть по різних чашках.
5. Почистіть варені яйця і відокремте жовтки від білків. Натріть жовтки на дрібній тертці, а білки - на крупній.
6. Дістаньте консервовану сардину. Злийте сік, можете покласти її на паперову серветку, вона швидко вбере зайвий сік і жир. Пам'ятайте вилочкою, якщо це шматочки риби.
7. Приготуйте салатницю. На дно салатниці викладете сардину.
8. Зверху ріпчасту цибулю. Змастіть майонезом.
9. Тепер картопля. Картопля викладайте акуратно, розсипаючи по всій площі салату, щоб не було грудочок. Змастіть майонезом.
10. Після картоплі йдуть яєчні білки. Їх теж потрібно змастити майонезом.
11. Потім морква. Її теж розсипайте по салату акуратно, щоб не було грудок. Змастіть майонезом.
12. І останнє - яєчні жовтки. Їх густо посипте на поверхню всього салату.
Салат "мімоза" з сардиною вийшов! Прикрасьте його, як хочете, зеленню, помідорами, оливками. І подавайте до столу.
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Майонез - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Консервована сардина - 200 грам
1. Для початку необхідно зварити картоплю, морква і яйця. Овочі зваріть в окремій каструлі, в мундирі. Яйця в невеликій каструлі до стану яєць в круту.
2. Сварились? Викладайте овочі на тарілку, нехай остуджуються. А яйця охолодіть в струмені холодної води.
3. Ріпчасту цибулю почистіть і подрібніть.
4. Моркву і картоплю очистіть від шкірки, натріть НЕ дрібній тертці. Але не змішуйте, розкладіть по різних чашках.
5. Почистіть варені яйця і відокремте жовтки від білків. Натріть жовтки на дрібній тертці, а білки - на крупній.
6. Дістаньте консервовану сардину. Злийте сік, можете покласти її на паперову серветку, вона швидко вбере зайвий сік і жир. Пам'ятайте вилочкою, якщо це шматочки риби.
7. Приготуйте салатницю. На дно салатниці викладете сардину.
8. Зверху ріпчасту цибулю. Змастіть майонезом.
9. Тепер картопля. Картопля викладайте акуратно, розсипаючи по всій площі салату, щоб не було грудочок. Змастіть майонезом.
10. Після картоплі йдуть яєчні білки. Їх теж потрібно змастити майонезом.
11. Потім морква. Її теж розсипайте по салату акуратно, щоб не було грудок. Змастіть майонезом.
12. І останнє - яєчні жовтки. Їх густо посипте на поверхню всього салату.
Салат "мімоза" з сардиною вийшов! Прикрасьте його, як хочете, зеленню, помідорами, оливками. І подавайте до столу.