Салат «Мара» з оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, одним з найпопулярніших новорічних салатів є «Оселедець під шубою». І скільки вже придумали варіантів приготування цього салату, кожен раз називаючи його по-новому! Ось вам ще один.
Сьогодні я поділюся з вами ще одним варіантом, як приготувати салат «Мана» з оселедцем. На перший погляд, це зовсім новий, не схожий на інші, салат. Але придивіться до інгредієнтів - дізналися? Це вона, усіма нами улюблена оселедець підлогу шубою! Але в такому варіанті вона виглядає дуже оригінально і святково. Так що, якщо ви так само, як і я, любите салат «Оселедець під шубою», але все ж хочете чогось новенького, то обов'язково приготуйте салат «Мана». Впевнена, ви оціните його по достоїнству.
- Оселедець - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Буряк - 1/2 штуки
- Сир твердий - 100 грам
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Часник - 2 зубчики
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі відваріть до готовності в шкірці, а потім охолодити їх і очистити.
Картопля натріть на крупній тертці. Складіть його в окрему миску.
Буряк натріть на дрібній тертці і також покладіть в окрему миску.
Морква і твердий сир порізати дрібними кубиками.
Оселедець очистіть, видаліть у неї кістки (якщо є). Філе рибки поріжте дрібними кубиками.
Тепер заправте окремо інгредієнти майонезом. Окремо - картопля, окремо - буряк разом з подрібненим часником, морква і твердий сир змішайте і також заправте майонезом.
Зберіть салат: першим шаром викладіть картоплю, потім - подрібнену оселедець, буряк і, нарешті, морква і сир. Вийшов ось такий яскравий і незвичайний салат. Те, що кожен шар окремо змащується майонезом, надає салату оригінальність і новизну смаку. Пробуйте!