Салат «кукурудзяний світ»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати салат "кукурудзяний мир", дуже популярний в США, Канаді та деяких країнах Західної Європи. Готується цей смачний салат з вареної кукурудзи, запеченої або консервованої.
Салат "кукурудзяний світ" я дуже часто готую на обід, коли їсти особливо не хочеться, а потрібно просто перекусити. Такий салат буде мати гарний вигляд на святковому столі, його ж можна подати як гарнір до м'яса або риби. Дуже смачним цей салат виходить із запеченої на грилі або в духовці кукурудзи з різними спеціями, але зараз не сезон, а тому будемо використовувати консервовану кукурудзу. З нею теж виходить дуже смачно. Особливої пікантності страві додає свіжа кінза, я рекомендую використовувати саме її, але якщо ви не любите цю зелень, то замініть на свіжу петрушку.
- Кукурудза консервована - 1 штука (банку)
- Лук червоний - 2-3 штук
- Braai - 1/2 пучка
- Майонез - 1-2 Ст. Ложок
- Оцет столовий 9% - 50 мілілітрів
- Вода холодна - 50 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Цибулю дрібно наріжте.
Я раджу цибулю для салату замаринувати, але якщо вам більше подобається свіжа цибуля в салаті, то цей крок можна упустити. Отже, для маринаду змішайте воду і оцет в рівній пропорції, додайте цукор і перемішайте. Надішліть в маринад подрібнену цибулю і відправте в холодильник на 30 хвилин. Потім маринад злийте, а цибулю злегка відіжміть.
Поки маринується цибулю, відкрийте банку кукурудзи, злийте всю рідину. Промиту і обсушену кінзу дрібно порубати і відправте до кукурудзи.
Додайте маринована цибуля і перемішайте.
Заправте салат майонезом (можна взяти навпіл зі сметаною). Салат готовий. Його можна їсти відразу, а можна дати трохи настоятися, тоді смак і аромат кінзи стане чіткішим, і це додасть пікантності страві.