Салат «када»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6 порцій
Час приготування: 1 дн. 6 г. 0 хв.
Salat "Када" з картоплі, квасолі і вареної яловичини - дагестанський національне блюдо. Просте в приготуванні, ситне і дуже смачне, може повністю замінити другу страву на обід.
Опис приготування:
Цей салат дагестанка кухні готували і подавали практично у всіх ресторанах на пострадянському просторі. Якщо готувати по ГОСТу, то потрібно брати пропорції картоплі більше в два рази ніж м'яса. Раджу приготувати салат на мою класичним рецептом, а потім вносити свої зміни.
- Яловичина - 250 грам (варена м'якоть)
- Картопля - 350 грам (відвареної в мундирі)
- Огірок солоний - 120 грам (або маринований )
- Квасоля - 70 грам (відварна)
- Лук червоний - 50 грам (або ріпчаста )
- Крем - 100 грам
- Часник - 1 зубчик
- Зелень - За смаком
Приготуйте заправку для салату. Змішайте сметану з сіллю за смаком, зубчик часнику пропустіть через прес. Соус можна приготувати в салатник і додавати туди інші інгредієнти. А можна готовий салат полити соусом. Я готувала за першим способом.
Наріжте півкільцями червоний або ріпчасту цибулю і відправте в соус.
Квасоля беріть заздалегідь зварену або вже готову консервовану. З консервованої злийте рідину. Якщо варите самі, тоді квасоля необхідно замочити в холодній воді, а через 8 годин злити воду і промити квасолю, залити чистою водою і варити до готовності, не солити. Додайте квасолю в салат.
Картопля зваріть в мундирі, почистіть і наріжте дрібними кубиками.
М'ясо яловичини заздалегідь відваріть до готовності в підсоленій воді з цибулею, морквою, лавровим листом і перцем.
М'якоть яловичини розберіть на волокна і дрібно наріжте, відправте в салат.
Додайте в салат зелень до свіжості.
Салат перемішайте і подавайте до столу.
Смачного!