Рулет з сиром і чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжний і смачний рулет до чашки кави. Чорниця відмінно поєднується з сиром. Повітряний бісквіт, ніжний сир і ароматні ягоди… І все це в одному десерті. Спробуйте і переконайтеся самі!
Рулети - це зовсім не складно, просто потрібно не поспішати. Чи не пересушуйте бісквіт в духовці, він повинен бути соковитим. І все вийде!
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 6 Ст. Ложок(3 - в тісто і 3 - в начинку)
- Борошно пшеничне в / сорт - 3 Ст. Ложки (без гірки)
- Сухе молоко - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Сир - 250 грам (жирний)
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Чорниця - 1 Склянка
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1/3 чайних ложки

Увімкніть духовку прогріватися на 220 градусів. Збийте яйця з цукром до утворення пишної маси.

Просійте зверху борошно, змішану з розпушувачем, ваніліном і натуральним сухим молоком. Акуратно і швидко лопаткою перемішайте тісто.

Вилийте тісто на деко, покрите папером для випічки. При необхідності трохи змастіть папір. Розрівняйте тісто в прямокутник.

Тут же відправте лист в духовку і випікайте хвилини 4-5, не більше. Якщо духовка прогрілася, цього достатньо, щоб бісквіт став золотисто-рожевим.

Вийміть бісквіт, переверніть на рушник і зніміть папір. Щільно скрутіть рулет разом з рушником і дайте охолонути.

Поки бісквіт остигає, приготуйте начинку. Блендером або в комбайні пробийте жирний сир зі сметаною, цукром і лимонною цедрою. Додатково можна додати ще трохи ванільного екстракту. Маса повинна стати однорідною і ніжною.

Розгорніть бісквіт і приберіть рушник. Підстелити під бісквіт папір для випічки. Намажте рулет сирним кремом, залишаючи вільним один вузький край. Розкладіть поверх сиру свіжу вимиту і добре обсушену чорницю.

Поверніть бісквіт в щільний рулет і загорніть його в папір. Краї закрутіть «цукеркою», так рулет не розвернеться і добре закріпить форму. Приберіть рулет в холодильник на годинку. Можна і відразу подавати, але, просочившись, рулет стане ніжніше.

Потім рулет можна посипати пудрою, прикрасити чорницею і листочками м'яти, нарізати тонкими скибочками, подати до чашки кави і - насолоджуватися!