Рулет з сирним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Чи часто ви робите страви з інгредієнтів, які знайшли в холодильнику? Заглядаєте в усі куточки кухні - і ось вже дещо збирається. У мене так і сталося. Вийшла оригінальна випічка.
Якщо ви не хочете робити складний торт або тістечка, то вам стане в нагоді мій варіант. Тільки зробіть десерт з вечора, так як йому ще буде потрібно настоятися в холодильнику ніч. Але для початку дізнайтеся про те, як приготувати рулет з сирним кремом. Оригінально в ньому то, що в тісто я додала морква, а в начинку - мандарин.
- Цукор - 200 грам(100 грам - в тісто, 100 грам - в вершках)
- Сир м'який - 400 грам
- Крем 20% - 150 грам
- Желатин - 15 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Мандарин - 1 штука
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Цукрова пудра - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
Промиту і очищену моркву натріть на дрібній тертці. Желатин залийте водою, зробіть це за інструкцією на упаковці.
Мандарин очистіть від шкірки і розділіть на часточки, зніміть пленочки.
Жовтки відокремте від білків. Змішайте їх з цукром для тесту. Збийте інгредієнти міксером.
Білки збийте окремо до стійких піків з дрібкою солі.
Морква додайте до желтковой масі. Все перемішайте.
До цієї маси додайте білки, соду, борошно і лимонну кислоту. Замішайте тісто. Сильно не заважайте, щоб залишилися повітряні бульбашки.
Деко застеліть пергаментним папером. На ньому розподіліть тісто. Приберіть бісквіт в розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин. Потім запікайте його при 170 градусах ще 15 хвилин.
Ще гарячий корж поверніть в рулет разом з пергаментним папером. Коли він охолоне, папір видаліть.
Займіться кремом. З'єднайте сир зі сметаною, цукром і ваніліном.
Желатин розчиніть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додайте до нього трохи крему. Потім влийте желатинову масу в решті крем. Перемішайте. Залиште сирну масу на 10 хвилин в морозилці.
За бісквіту розподіліть крем. На нього покладіть шматочки мандарина.
Бісквіт скрутіть в рулет і пергаментний папір. Приберіть його в холодильник на 6-8 годин.
Готовий рулет наріжте порційними шматочками і присипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!