Рулет з листкового тіста з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і соковитий рулет з ситної начинкою - це блюдо чудово підходить і для звичайного обіду або вечері, і для невеликого сімейного свята. Та й на пікніку він не буде зайвим, повірте.
Якщо чоловіки у вашому домі люблять випічку, то цей рулет їм точно має сподобатися. Легке хрустке тісто зі смачною і ситної начинкою - такий рулет буде бажаним хоч в будні, хоч у свято. Та й на природі він зайвим не буде. В очікуванні шашликів перекус таким рулетом - мила справа! розповідаю, як приготувати рулет з листкового тіста з начинкою.
- Листкове тісто - 500 грам
- Фарш - 400 грам
- Гриби - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Твердий сир - 100 грам
- Сіль - 3 щіпки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Дістаємо листкове тісто з морозильної камери, його необхідно розморозити, а потім розкачати в рівний прямокутний і дуже тонкий пласт.
На тісто викладаємо тонким шаром фарш, солимо його, можна посипати спеціями (сухими ароматними травами, меленим перцем).
Поверх фаршу викладаємо шар з смажених грибів з цибулею. Гриби порізав тонкими пластинками, а цибуля не дуже дрібно порубав, посмажив на сковороді з невеликою кількістю рослинного масла все разом хвилин 10.
Поверх грибів посипаємо натертим на крупній тертці сиром. Сиру можна взяти і побільше, він розтане і склеїть начинку між собою.
А тепер на допомогу сиру все змащуємо збитим яйцем, щоб начинка гарантовано трималася купи.
Звертаємо тісто в красивий щільний рулет, краю акуратно скріплюємо (защівипаем).
Викладаємо рулет на деко, застелене пергаментом (швом вниз), змащуємо верх нашого рулету збитим яйцем. Раджу зробити кілька проколів виделкою по поверхні тесту. Відправляємо деко з рулетом в розігріту до 160 градусів духовку на 50 хвилин.