Рецепт Розтягаї з сайра і рисом фото

Розтягаї з сайра і рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , На сніданок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 12-14
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ароматна і соковита домашня випічка! розтягаї - це відкриті пиріжки у формі човники. Через отвір в пиріжку можна в кінці випічки залити трохи вершкового масла, буде дуже соковито і смачно!

Опис приготування:

Приготуйте дріжджове тісто для розтягаїв. Зробіть начинку з вареного рису, сайри і цибулі. Пиріжки наповніть фаршем і спечіть в духовці до готовності. Готові пиріжки можна полити маслом вершковим. Дивіться детальний рецепт, як приготувати розтягаї з сайра і рисом, нижче.

  • Мал - 100 грам
  • Консерва рибна"сайра в маслі" - 2 штуки (банки)
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Вода тепла - 1 Склянка
  • Дріжджі свіжі - 25 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 4 склянки
розтягаї з сайра і рисом - фото крок 1
Підготуйте продукти для тіста і начинки.
розтягаї з сайра і рисом - фото крок 2
У теплій воді розчинити дріжджі, цукор і сіль. Вбийте два яйця, перемішайте, додайте борошно, почніть замішувати тісто.
розтягаї з сайра і рисом - фото крок 3
Замісити тісто, повинен вийти пружний, не надто крутий колобок. Накрийте тісто серветкою і приберіть в тепло для збільшення. Час - 1-1, 5 годину.
розтягаї з сайра і рисом - фото крок 4
Поки тісто підходить, потрібно приготувати начинку для розтягаїв. Для цього відваріть рис в солоній воді до готовності. Відкрийте консерви, відцідити рибу від рідини. Очистіть і поріжте дрібними кубиками цибулю. З'єднайте рис з цибулею і консервою. Перемішайте, начинка готова!
розтягаї з сайра і рисом - фото крок 5
Коли тісто збільшиться в три рази - воно готове. Обімніть його руками, дістаньте з форми.
розтягаї з сайра і рисом - фото крок 6
Розділити тісто 12-14 частин. Кожну частину розпластайте пальцями по столу, щоб вийшов гурток.
розтягаї з сайра і рисом - фото крок 7
На кожен гурток тесту покладіть по столовій ложці (з гіркою) начинки.
розтягаї з сайра і рисом - фото крок 8
Защипніть краю з двох сторін так, щоб вийшла човник.
розтягаї з сайра і рисом - фото крок 9
Змастіть деко олією. Викладіть на нього пиріжки, залиште їх на 20 хвилин для вистоювання. Якщо хочете отримати гарний глянцевий вигляд, змастіть пиріжки яйцем перед випічкою.
розтягаї з сайра і рисом - фото крок 10
Випікайте розтягаї з сайра і рисом по 25-30 хвилин при 180 градусах. Готові пиріжки полийте розтопленим вершковим маслом або рідиною з консерви. Смачного!

Схожі рецепти