Розтягаї з сайра і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна і соковита домашня випічка! розтягаї - це відкриті пиріжки у формі човники. Через отвір в пиріжку можна в кінці випічки залити трохи вершкового масла, буде дуже соковито і смачно!
Приготуйте дріжджове тісто для розтягаїв. Зробіть начинку з вареного рису, сайри і цибулі. Пиріжки наповніть фаршем і спечіть в духовці до готовності. Готові пиріжки можна полити маслом вершковим. Дивіться детальний рецепт, як приготувати розтягаї з сайра і рисом, нижче.
- Мал - 100 грам
- Консерва рибна "сайра в маслі" - 2 штуки (банки)
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Вода тепла - 1 Склянка
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 4 склянки
Підготуйте продукти для тіста і начинки.
У теплій воді розчинити дріжджі, цукор і сіль. Вбийте два яйця, перемішайте, додайте борошно, почніть замішувати тісто.
Замісити тісто, повинен вийти пружний, не надто крутий колобок. Накрийте тісто серветкою і приберіть в тепло для збільшення. Час - 1-1, 5 годину.
Поки тісто підходить, потрібно приготувати начинку для розтягаїв. Для цього відваріть рис в солоній воді до готовності. Відкрийте консерви, відцідити рибу від рідини. Очистіть і поріжте дрібними кубиками цибулю. З'єднайте рис з цибулею і консервою. Перемішайте, начинка готова!
Коли тісто збільшиться в три рази - воно готове. Обімніть його руками, дістаньте з форми.
Розділити тісто 12-14 частин. Кожну частину розпластайте пальцями по столу, щоб вийшов гурток.
На кожен гурток тесту покладіть по столовій ложці (з гіркою) начинки.
Защипніть краю з двох сторін так, щоб вийшла човник.
Змастіть деко олією. Викладіть на нього пиріжки, залиште їх на 20 хвилин для вистоювання. Якщо хочете отримати гарний глянцевий вигляд, змастіть пиріжки яйцем перед випічкою.
Випікайте розтягаї з сайра і рисом по 25-30 хвилин при 180 градусах. Готові пиріжки полийте розтопленим вершковим маслом або рідиною з консерви. Смачного!