Різ в кантонським
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.
Назва даного блюда, що складається з рису з додаванням шматочків шинки і різних овочів, дали французи, вважаючи Кантон місцем його походження. Насправді його можна знайти в різних кухнях.
Опис приготування:
Одне з найпопулярніших страв в Азіатської кухні - це рис по-кантонскій. Готується він легко і швидко. Китайська кухня взагалі-то досить гостра, тому якщо ви любите страви з цікавим смаком, сміливо додавайте улюблені спеції. А я поки розповім, як приготувати рис по-кантонскій.
- Мал - 1 Склянка
- Шинка - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Горошок консервований - За смаком (замість консервованого можна обсмажити на гарячій сковороді заморожений свіжий горошок)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком
Рис відварити у воді до готовності. Воду добре посоліть.
Для приготування страви я пропоную взяти шинку. Є варіанти, коли страва готується з обсмаженої свининою, але смачніше і ефектніше блюдо буде з використанням шинки. Шинку наріжте кубиками.
У миску вбийте 2 яйця, додайте 2 ложки сметани і 3 ст. Ложки води. Збийте масу до однорідності.
Додайте трохи солі і меленого чорного перцю. Додайте 1, 5 ст. Ложки борошна і знову замісіть"тісто" для омлету.
Розігрійте сковороду. Влийте на неї трохи рослинного масла. Вилийте омлетну масу в сковороду і обсмажте омлет.
У миску перекладіть відварений рис.
Додайте нарізану шинку і консервований горошок.
Омлет потрібно нарізати на смужки і додати до рису. Перемішайте.
Приправте рис за смаком. Викладіть його на тарілку і подайте до столу.