Рецепт Рисовий хліб в мультиварці фото

Рисовий хліб в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Попався мені на очі рецепт хліба на рисовому борошні, зацікавив відразу. Спекла і хочу поділиться своїм досвідом і враженнями з вами, дорогі читачі сайту! дивіться рецепт!

Отже, розповідаю, як приготувати "рисовий хліб в мультиварці" . Перше, що хотілося б сказати, що рисове борошно - є джерелом рослинного білка, повноцінного за амінокислотним складом, містить натрій, калій, магній, фосфор, вітаміни В1, В2 і РР. Цей рецепт особливо важливий для мам, дітки яких змушені бути на безглютенової дієті. З рисового борошна можна не тільки пекти хліб, млинці, торти та інші солодощі. А деякі десерти навіть смачніше на рисовому борошні. А тепер про хліб, він дуже схожий на "пшеничний", але відрізняється рисовим смаком і ароматом. Він не гірчить, відмінно зберігається в щільно закритій тарі. Моїм домашнім він дуже сподобався, пробуйте і ви! Корисно і смачно!

  • Рисове борошно - 300 грам
  • Тепла вода - 285 мілілітрів
  • Швидкодіючі дріжджі - 4 грами
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Яйце велике - 1 штука
  • Рослинна олія без запаху - 1 Ст. Ложка(+ 0, 5 немає. L. Масла для змащування форми)
рисовий хліб в мультиварці - фото крок 1
1. Підготуйте продукти, приступимо!
рисовий хліб в мультиварці - фото крок 2
2. У теплій воді розчиніть сіль, цукор, дріжджі. Додайте велике яйце, перемішайте.
рисовий хліб в мультиварці - фото крок 3
3. Влийте рослинне масло і перемішайте.
рисовий хліб в мультиварці - фото крок 4
4. Частинами додайте рисову муку, після кожного склянки ретельно перемішуючи. Консистенція тіста середньої густини, трохи густіше сметани, хоча виглядає більш щільним, але ложкою легко замішується.
рисовий хліб в мультиварці - фото крок 5
5. Форму мультиварки змастіть рослинною олією, переклади тісто, розрівняйте ложкою. Поставте форму в мультиварку, закрийте кришку і залиште тісто на 1 час. Потім через годину включите мультиварку, не відкриваючи, режим "випічка" 50 хвилин.
рисовий хліб в мультиварці - фото крок 6
6. Хлібець рисовий готовий. Зверху він білосніжний. Можна засмажити і зверху, а можна просто перевернути його рум'яною скоринкою.
рисовий хліб в мультиварці - фото крок 7
7. Остудіть його повністю і пробуйте!
рисовий хліб в мультиварці - фото крок 8
8. І в розрізі!

Схожі рецепти