Рисова каша дитині
(покроковий рецепт з фото)
Побалувати малюків на сніданок можна не тільки смачною, але і корисною їжею. Пропоную вашій увазі хороший варіант, як приготувати рисову кашу дитині з яблуком і корицею.
Крім яблука, використовувати в рецепті приготування рисової каші дитині можна і інші фрукти або овочі. Мед, в разі алергії або юного віку, з легкістю замінюється цукром. Це дуже корисний, ситний, ароматний і смачний сніданок не тільки для дітей, але і для дорослих.
- Мал - 100 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Мед - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Яблуко - 1-2 штук
1. Щоб зробити блюдо ще більш корисним, використовуйте бурий рис. Для початку його потрібно відправити в невелику каструлю або в сотейник і залити водою у співвідношенні 1 до 2.
Доведіть до кипіння, додайте дрібку солі, і зваріть до готовності.
Доведіть до кипіння, додайте дрібку солі, і зваріть до готовності.
2. При бажанні можна додати невеликий шматочок вершкового масла. Коли вся вода википить, влийте в каструлю молоко.
3. Додайте трохи меду і дрібку кориці (при бажанні її можна замінити ваніллю, наприклад). Постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
4. Яблука вимийте, очистіть від кісточок і серцевини. Якщо шкурка дуже щільна, можна її зняти. Наріжте яблука невеликими кубиками (рисова каша дитині в домашніх умовах може бути приготовлена і з тертим яблуком). Додайте яблука в каструлю, акуратно перемішайте. Залиште кашу нудитися на дуже повільному вогні.
5. Через 3-5 хвилин можна зняти каструлю з вогню, накрити її кришкою і залишити ще на 5-10 хвилин. От і все: апетитний сніданок готовий! Перед подачею можна посипати цукром або прикрасити свіжими ягодами, наприклад.