Пшоняна каша в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Ця смачна, корисна, ароматна каша припаде до смаку і дітям, і дорослим. Рецепт приготування пшоняної каші в горщику дуже простий, а страва виходить просто чудове!
Зараз мені навіть не віриться, що колись я не любила ні пшоно, ні гарбуз. Втім, це не дивно - у нас в родині ні то, ні інше особливою пошаною не користувалося. А блюдо, яке мені довелося спробувати під назвою "пшоняна каша з гарбузом" в шкільній столовій… Не знаю, як на рахунок гарбуза, але це була не каша.
Для того, щоб зрозуміти, як хороша пшенка з гарбузом, її потрібно приготувати за всіма правилами - тобто, в горщику. Бажано, звичайно, в дров'яної печі, але якщо немає такої можливості, і духовка зійде. Подавати таку кашу можна і як самостійне блюдо, і як гарнір до м'яса - особливо тушкованого.
Рецепт приготування пшоняної каші в горщику дуже простий. Головне, правильно підготувати пшоно - а все інше не складе труднощів навіть для початківця кулінара. Ну що, спробуємо зобразити?
- Пшоно - 2 склянки
- Гарбуз - 500 грам
- Молоко - 1 літр
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Мускатний горіх - 2-3 Щепоток






