Пряникові тісто
(покроковий рецепт з фото)
Щоб пряники вийшли смачними, найголовніше приготувати відмінне тісто. Сьогодні я розповім, як приготувати ідеальне пряникові тісто для смачною і ароматною випічки. Просто, швидко і легко!
Пряникові тісто за цим рецептом виходить універсальним, годиться як для випічки і тонких пряників під розпис глазур'ю, так і для пряників з начинками. При дотриманні технології, тісто має бути як пластична глина - густе, але ніжне і м'яке, трохи липнуче до рук. Замість цукру можна покласти мед, але підсмажувати його не потрібно, можна додавати цедру, м'яту, горіхи або шматочки сухофруктів, дивлячись чим хочете збагатити смак пряників. Таке тісто може довго зберігатися в холодильнику і нічого з ним не станеться. Крім пшеничного борошна можна використовувати житнє або вівсяну в пропорції 70 пшеничного і 30 будь-який інший. Вийде ще один цікавий смак.
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 50 грам (або маргарину)
- Цукор - 125 грам
- Куряче яйце - 2 штуки( 1 шт. І 1 жовток - в тісто, 1 білок - для глазурі)
- Вода - 65 мілілітрів
- Сода - 1, 4 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 1, 2 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1, 4 чайних ложки