Рецепт Пряникові тісто фото

Пряникові тісто
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Випічка, Пряники

Щоб пряники вийшли смачними, найголовніше приготувати відмінне тісто. Сьогодні я розповім, як приготувати ідеальне пряникові тісто для смачною і ароматною випічки. Просто, швидко і легко!

Пряникові тісто за цим рецептом виходить універсальним, годиться як для випічки і тонких пряників під розпис глазур'ю, так і для пряників з начинками. При дотриманні технології, тісто має бути як пластична глина - густе, але ніжне і м'яке, трохи липнуче до рук. Замість цукру можна покласти мед, але підсмажувати його не потрібно, можна додавати цедру, м'яту, горіхи або шматочки сухофруктів, дивлячись чим хочете збагатити смак пряників. Таке тісто може довго зберігатися в холодильнику і нічого з ним не станеться. Крім пшеничного борошна можна використовувати житнє або вівсяну в пропорції 70 пшеничного і 30 будь-який інший. Вийде ще один цікавий смак.

  • Борошно - 250 грам
  • Вершкове масло - 50 грам (або маргарину)
  • Цукор - 125 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки( 1 шт. І 1 жовток - в тісто, 1 білок - для глазурі)
  • Вода - 65 мілілітрів
  • Сода - 1, 4 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Кардамон - 1, 2 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 1, 4 чайних ложки
пряникові тісто - фото крок 1
Отже, почнемо готувати тісто. Цукор покладіть в сотейник з товстим дном і трохи підсмажте до світло-коричневого кольору. Акуратно додайте вершкове масло.
пряникові тісто - фото крок 2
Потім дуже акуратно влийте воду. Зніміть сотейник з вогню, трохи остудіть і додайте спеції.
пряникові тісто - фото крок 3
Коли все охолоне, додайте одне яйце і один жовток. Гарненько все перемішайте.
пряникові тісто - фото крок 4
Перелийте все в глибоку миску і додайте просіяне борошно, а також сіль і соду.
пряникові тісто - фото крок 5
Гарненько все перемішайте. Тісто має вийти як м'яка глина. На цьому етапі можна додати цедру або сухофрукти, якщо хочете збагатити тісто. Я роблю без нічого.
пряникові тісто - фото крок 6
Надішліть тісто в холодильник на 6-8 годин, воно повинно відлежатися і просочитися ароматом прянощів.
пряникові тісто - фото крок 7
Testo майже! Можна приступати до формування пряників. У нас з синочком будуть такі.

Схожі рецепти