Пряники по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Смак багатьох солодощів знайомі нам ще з дитинства. І так іноді хочеться відтворити їх на власній кухні. Ось якраз одним таким рецептом я хотіла б з вами поділитися. Запам'ятовуйте, все нескладно!
Опис приготування:
Поспішаю поділитися з вами класної ідеєю, як приготувати пряники по ГОСТу. Натуральні, ароматні, вони дійсно виходять такими, якими ви їх пам'ятаєте Набір спецій можна взяти готовий, для пряників, а можна зібрати його самостійно: обкладинка, імбир, гвоздика, кардамон, мускатний горіх і аніс підійдуть відмінно. Вказати готове кількість пряників дуже складно, все залежить від того, якого вони будуть у вас розміру. В середньому вийде трохи менше кілограма пряничка.
- Цукор - 270 грам
- Борошно - 480 грам (приблизно)
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Вода - 1/2 склянки
- Прянощі - 1-1.5 чайних ложки
- Цукрова пудра - 100 грам (глазур)
- Білок - 1 штука (глазур)
- Вода - 2 Ст. Ложки (глазур)
1. Для початку потрібно приготувати палений цукор, який буде основою пряників. Столову ложку цукру викладіть в сотейник і поставте на вогонь. На повільному вогні доведіть його до темного кольору (не злегких карамельного, а майже чорного! ). Зніміть з вогню, залиште трохи охолонути на пару хвилин. Після невеликими порціями влийте окріп. Перемішувати потрібно круговими рухами сотейника, а не ложкою! ось, що вийде.
2. Тепер можна додати цукор, що залишився і спеції. Поставте на плиту і на повільному вогні, помішуючи, розчиніть цукор повністю.
3. Зніміть з вогню, всипте приблизно 1.5 склянки просіяного борошна і ретельно перемішайте.
4. Решту борошна просійте в глибоку миску з содою. Викладіть отриману масу, перемішайте. Трохи остудіть, додайте яйце і розтоплене масло.
5. Вимішайте як слід тісто.
6. Традиційний вага пряника - 40 грам, але можна зробити більше або менше. Сформуйте кульки.
7. Викладіть прянички на деко і відправте на 8 хвилин в розігріту до 220 градусів духовку.
8. А поки можна зайнятися глазур'ю. До щільних піків збийте білок з цукровою пудрою. Влийте гарячу воду і перемішайте. Викладіть пряники в глазур і акуратно перемішайте, щоб обваляти їх з усіх боків.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!