Пряники на паску
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 15
Час приготування: 8 г. 0 хв.
Великодній стіл - це не тільки паски і яйця. У багатьох країнах прийнято готувати на це свято чудовий пряники з імбирного тіста. А прикрашають їх також як і яйця.
Опис приготування:
Гарне доповнення до святкового великоднього столу. Підготуйте необхідні інгредієнти. Розтопити масло з медом і цукром на слабкому вогні, додайте спеції і остудіть. Додайте збиті яйця, борошно, соду, какао, замісіть тісто і залиште його в холодильнику на ніч. Потім розкачати в пласт, виріжте пряники і випікання в духовці протягом 15 хвилин при 180 градусах. Прикрасьте остиглі пряники глазур'ю на свій розсуд. Дайте глазурі застигнути і подавайте на стіл. Приємного чаювання!
- Мед - 250 грам
- Цукор - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Яєчний білок - 1 штука
- Борошно - 7 склянок
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Імбир - 1 щіпка
- Гвоздика - 1 щіпка
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1, 5 чайних ложки
Розтопити масло з медом і цукром на слабкому вогні, додайте спеції і остудіть. Додайте збиті яйця.
Вмішайте борошно з содою і какао, замісіть тісто і залиште його в холодильнику на ніч.
Готове тісто розкачати в пласт, виріжте пряники і випікання в духовці протягом 15 хвилин при 180 градусах.
Злегка збийте яєчний білок з лимонним соком і цукровою пудрою.
Перекладіть глазур в маленький пакетик і прикрасьте остиглі пряники на свій смак і фантазію. До цього заняття можна залучити дітей. Дайте глазурі застигнути і подавайте пряники на стіл.