Рецепт Пряники на паску фото

Пряники на паску
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Пряники
Кількість порцій: 15
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Великодній стіл - це не тільки паски і яйця. У багатьох країнах прийнято готувати на це свято чудовий пряники з імбирного тіста. А прикрашають їх також як і яйця.

Опис приготування:

Гарне доповнення до святкового великоднього столу. Підготуйте необхідні інгредієнти. Розтопити масло з медом і цукром на слабкому вогні, додайте спеції і остудіть. Додайте збиті яйця, борошно, соду, какао, замісіть тісто і залиште його в холодильнику на ніч. Потім розкачати в пласт, виріжте пряники і випікання в духовці протягом 15 хвилин при 180 градусах. Прикрасьте остиглі пряники глазур'ю на свій розсуд. Дайте глазурі застигнути і подавайте на стіл. Приємного чаювання!

  • Мед - 250 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Борошно - 7 склянок
  • Цукрова пудра - 1 Склянка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Імбир - 1 щіпка
  • Гвоздика - 1 щіпка
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1, 5 чайних ложки
пряники на паску - фото крок 1
Розтопити масло з медом і цукром на слабкому вогні, додайте спеції і остудіть. Додайте збиті яйця.
пряники на паску - фото крок 2
Вмішайте борошно з содою і какао, замісіть тісто і залиште його в холодильнику на ніч.
пряники на паску - фото крок 3
Готове тісто розкачати в пласт, виріжте пряники і випікання в духовці протягом 15 хвилин при 180 градусах.
пряники на паску - фото крок 4
Злегка збийте яєчний білок з лимонним соком і цукровою пудрою.
пряники на паску - фото крок 5
Перекладіть глазур в маленький пакетик і прикрасьте остиглі пряники на свій смак і фантазію. До цього заняття можна залучити дітей. Дайте глазурі застигнути і подавайте пряники на стіл.

Схожі рецепти