Простий пиріг з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів простої домашньої випічки не буває багато. Кожен раз хочеться подати до столу щось новеньке і цікаве. Поповнити вашу кулінарну скарбничку пропоную ще одним класним пирогом.
Поспішаю поділитися відмінним способом, як приготувати простий пиріг з варенням. В даному випадку використовується дріжджове тісто, але при бажанні ви можете взяти листкове, наприклад. Що стосується начинки, то тут ви можете взяти будь-який не дуже рідке варення, яке вам до душі.
- Цукор - 1/3 склянки
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 3 склянки (приблизно)
- Вода - 1/2 склянки
- Молоко - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Варення - 0, 5 склянки
1. З'єднайте розм'якшене вершкове масло, воду, молоко і прогрійте, щоб масло повністю розчинилося.
2. В окремій ємності з'єднайте сухі інгредієнти: цукор, сіль, дріжджі і борошно.
3. Влийте рідкі інгредієнти до сухих і почніть замішувати тісто.
4. Готове тісто накрийте харчовою плівкою або чистим рушником і залиште в теплі приблизно на 1 часик (можна навіть менше, якщо дріжджі хороші і тісто швидко почне підходити).
5. Готове тісто розкачати на присипаної борошном поверхні.
6. Змастіть не надто товстим шаром варення. У мене в даному випадку журавлина.
7. А далі все залежить від форми, в якій ви будете випікати пиріг. Я пропоную звернути ось такий ковбаскою.
8. І змійкою розмістити в формі. Форму змастіть маслом. Змастити верх можна розтопленим маслом або збитим жовтком, наприклад.
9. Зверху можна присипати крихтою, подрібнивши ножем ложку вершкового масла, цукру і борошна.
10. Залиште пиріг при кімнатній температурі на півгодинки приблизно, щоб він трохи підійшов, а після відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
11. Випікайте хвилин 40-45 до рум'яної скоринки.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!