Рецепт Прості шоколадні пряники фото

Прості шоколадні пряники
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Какао
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пряники
Кількість порцій: 32-35
Час приготування: 2 г. 20 хв.

Уже давно не купую магазинні пряники, вже дуже вони якісь тверді і гумові. Інша справа - домашня випічка, вона м'яка і ароматна. Розповім, як приготувати прості шоколадні пряники.

Опис приготування:

Якщо ви любитель шоколаду, то вам обов'язково сподобається цей рецепт. Пряники виходять дуже ніжними, м'якими і повітряними. Це чудове частування як для дорослих, так і дітей. Пряники можна подати до полуденка або упакувати з собою в якості частування.

  • Борошно пшеничне - 0, 9 кілограма
  • Какао - 3-4 Ст. Ложок
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 18 грам
  • Цукровий пісок - 450 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Жовтки - 2 штуки
  • Молоко - 0, 5 L
  • Соняшникова олія - 70 грам
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Білки - 2 штуки
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
прості шоколадні пряники - фото крок 1
1. Просійте борошно в миску, додаєте соду, розпушувач для тіста, какао, перемішайте.
прості шоколадні пряники - фото крок 2
2. В окремій мисці змішайте курячі жовтки, цукор, сіль, соняшникова олія, влейте молоко, перемішайте.
прості шоколадні пряники - фото крок 3
3. До рідких складових додайте змішані сухі інгредієнти, перемішайте до однорідної консистенції і залиште на 1 час.
прості шоколадні пряники - фото крок 4
4. Стільницю присипте борошном, викладіть частину тіста і скачайте ковбаску, розріжте її на шматочки, кожен скачайте в кульку.
прості шоколадні пряники - фото крок 5
5. Складіть кульки на деко, застелене пергаментом, і випікайте 25-30 хвилин при 180 градусах в духовці.
прості шоколадні пряники - фото крок 6
6. Для глазурі: в мисці віночком змішайте цукрову пудру, білки, лимонну кислоту.
прості шоколадні пряники - фото крок 7
7. Пряники порційно перекладіть в глибоку миску і полийте приготовленої глазур'ю, перемішайте.
прості шоколадні пряники - фото крок 8
8. Викладіть пряники на піднос і залиште їх на 15 хвилин для застигання.

Схожі рецепти