Прості шоколадні пряники
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 32-35
Час приготування: 2 г. 20 хв.
Уже давно не купую магазинні пряники, вже дуже вони якісь тверді і гумові. Інша справа - домашня випічка, вона м'яка і ароматна. Розповім, як приготувати прості шоколадні пряники.
Опис приготування:
Якщо ви любитель шоколаду, то вам обов'язково сподобається цей рецепт. Пряники виходять дуже ніжними, м'якими і повітряними. Це чудове частування як для дорослих, так і дітей. Пряники можна подати до полуденка або упакувати з собою в якості частування.
- Борошно пшеничне - 0, 9 кілограма
- Какао - 3-4 Ст. Ложок
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 18 грам
- Цукровий пісок - 450 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Жовтки - 2 штуки
- Молоко - 0, 5 L
- Соняшникова олія - 70 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Білки - 2 штуки
- Лимонна кислота - 1 щіпка
1. Просійте борошно в миску, додаєте соду, розпушувач для тіста, какао, перемішайте.
2. В окремій мисці змішайте курячі жовтки, цукор, сіль, соняшникова олія, влейте молоко, перемішайте.
3. До рідких складових додайте змішані сухі інгредієнти, перемішайте до однорідної консистенції і залиште на 1 час.
4. Стільницю присипте борошном, викладіть частину тіста і скачайте ковбаску, розріжте її на шматочки, кожен скачайте в кульку.
5. Складіть кульки на деко, застелене пергаментом, і випікайте 25-30 хвилин при 180 градусах в духовці.
6. Для глазурі: в мисці віночком змішайте цукрову пудру, білки, лимонну кислоту.
7. Пряники порційно перекладіть в глибоку миску і полийте приготовленої глазур'ю, перемішайте.
8. Викладіть пряники на піднос і залиште їх на 15 хвилин для застигання.