Рецепт Пряники прості фото

Пряники прості
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Пряники
Кількість порцій: 6
Час приготування: 13 г. 0 хв.

Пряники можна приготувати різними способами, але в цьому рецепті я розповім, як приготувати пряники прості швидко, смачно і з мінімальними витратами. Такі пряники тануть у роті, спробуйте самі!

Опис приготування:

Як завжди, все геніальне просто! Єдиним мінусом цього рецепта є той факт, що тісто має настоятися протягом 12 годин при кімнатній температурі, але ж його можна підготувати заздалегідь! Печиво виходить дуже повітряним і буквально тане в роті, а цукрова глазур робить пряники ще смачніше. За бажанням приготуйте прошарок з варення і скріпіть нею два пряника, вийде смачно і оригінально! Із заявлених інгредієнтів виходить близько 2 кг пряників.

  • Борошно - 1000 грам
  • Цукор - 450 грам
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 20 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Рослинна олія - 70 мілілітрів
  • Яєчний жовток - 2 штуки
  • Яєчний білок - 2 штуки
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
пряники прості - фото крок 1
1. Змішайте всі сухі інгредієнти - просіяне борошно, соду і розпушувач. Окремо змішайте віночком молоко, цукор, ванільний цукор, сіль і жовтки.
пряники прості - фото крок 2
2. З'єднайте суху і рідку частину тесту і добре перемішайте віночком - тісто вийде дуже липким. Накрийте тісто плівкою або кришкою і залиште при кімнатній температурі на 12 годин.
пряники прості - фото крок 3
3. Сформуйте пряники: частина тесту викладіть на присипаний борошном стіл, розкачайте в пласт товщиною 1-1, 5 см, виріжте кружечки. Викладіть пряники на покритий пергаментом деко і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
пряники прості - фото крок 4
4. Приготуйте глазур: цукрову пудру змішайте з білками і лимонною кислотою за допомогою міксера до густої консистенції.
пряники прості - фото крок 5
5. Частина остиглого печива перекладіть в миску, полийте невеликою кількістю глазурі і перемішайте лопаткою, щоб пряники повністю вкрилися глазур'ю. Викладіть пряники на покритий пергаментом деко і дайте глазурі застигнути. Смачного!

Схожі рецепти