Пряники прості
(покроковий рецепт з фото)
Пряники можна приготувати різними способами, але в цьому рецепті я розповім, як приготувати пряники прості швидко, смачно і з мінімальними витратами. Такі пряники тануть у роті, спробуйте самі!
Як завжди, все геніальне просто! Єдиним мінусом цього рецепта є той факт, що тісто має настоятися протягом 12 годин при кімнатній температурі, але ж його можна підготувати заздалегідь! Печиво виходить дуже повітряним і буквально тане в роті, а цукрова глазур робить пряники ще смачніше. За бажанням приготуйте прошарок з варення і скріпіть нею два пряника, вийде смачно і оригінально! Із заявлених інгредієнтів виходить близько 2 кг пряників.
- Борошно - 1000 грам
- Цукор - 450 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 20 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Рослинна олія - 70 мілілітрів
- Яєчний жовток - 2 штуки
- Яєчний білок - 2 штуки
- Лимонна кислота - 1 щіпка
1. Змішайте всі сухі інгредієнти - просіяне борошно, соду і розпушувач. Окремо змішайте віночком молоко, цукор, ванільний цукор, сіль і жовтки.
2. З'єднайте суху і рідку частину тесту і добре перемішайте віночком - тісто вийде дуже липким. Накрийте тісто плівкою або кришкою і залиште при кімнатній температурі на 12 годин.
3. Сформуйте пряники: частина тесту викладіть на присипаний борошном стіл, розкачайте в пласт товщиною 1-1, 5 см, виріжте кружечки. Викладіть пряники на покритий пергаментом деко і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
4. Приготуйте глазур: цукрову пудру змішайте з білками і лимонною кислотою за допомогою міксера до густої консистенції.
5. Частина остиглого печива перекладіть в миску, полийте невеликою кількістю глазурі і перемішайте лопаткою, щоб пряники повністю вкрилися глазур'ю. Викладіть пряники на покритий пергаментом деко і дайте глазурі застигнути. Смачного!