Прості млинці на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати, як приготувати прості млинці на молоці. Це універсальне блюдо для сніданку, обіду, перекусу, полудня або вечері, яке сподобається всій родині, по простому класичним рецептом.
Складаючи готові млинці на блюдо, можна відразу перешаровувати їх невеликою кількістю вершкового масла. Також можна зробити торт з млинців, перекладаючи їх медом або згущеним молоком. Млинці виходять тонкими і еластичними, тому в них легко загортати будь-яку начинку. Якщо начинка буде солодкою, то в тісто для млинців можна додати трохи ваніліну або меду для додання аромату.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Молоко - 500 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 200 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. У глибоку миску розбийте яйця, додайте дрібку солі і цукор за смаком. Злегка збийте ручним віночком, щоб яйця стали більш-менш однорідними.
3. Потім додайте невелику кількість молока і знову розмішайте.
4. Всипте борошно і повністю умішайте її в молочно-яєчну масу.
5. Тепер додайте молоко, що залишилося (можна влити не всі відразу, щоб подивитися на консистенцію і тільки потім по необхідності додати решту). Приготувавши тісто моїм способом, ви досягнете повністю однорідної консистенції і в тесті не буде жодної грудочки. Тісто має вийти за консистенцією схожим на густий кефір, але більш в'язким. До речі, щоб не змащувати кожен раз сковороду маслом, масло можна додати відразу в тісто (але якщо у вас гарна сковорода з антипригарним покриттям, то масло вам і так не знадобиться).
6. Дайте тесту постояти 10-15 хвилин. Потім розігрійте сковороду і змастіть її невеликою кількістю рослинного масла (тільки для першого млинця, далі цього робити не потрібно). Налийте на сковороду полчерпака тесту і розподіліть по дну. Випікайте млинець близько хвилини на одній стороні. Потім переверніть і млинець широкої дерев'яною лопаткою і потримайте на гарячій сковороді ще півхвилини.
7. Складіть готові млинці стопкою на блюдо або загорніть в них начинку.
8. Приємного чаювання!