Прості коржі
(покроковий рецепт з фото)
Коржі - це ідеальний, НЕ калорійний варіант заміни хліба. Бездріжджове тісто набагато швидше і легше засвоюється організмом людини, а енергетичної цінності такий вид випічки не втрачає.
Такі коржі є універсальними і чудово підійдуть як до основної страви, так і на закуску у вигляді тортильи. Якщо ж ви не вегетаріанець і фігура ваша в повному порядку, розкрию вам секрет, - коржі будуть ще смачніше, якщо замість рослинного масла ви використовуєте сало. Так з тестом буде приємно і легко працювати, воно не буде прилипати до рук і качалці. Як приготувати коржі - на салі або олії вибирайте самі, але я запевняю, вийде однаково смачно.
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Борошно - 2-3 склянок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 1-1, 5 склянки
Борошно змішайте з сіллю і маслом. Перемішуйте суміш до тих пір, поки вона не перетвориться в крихту, нагадує тісто для "пісочки" .
Акуратно і поступово додайте воду, кожен раз вимішуючи, доти, поки тісто не стане еластичним. Процес займе 2-3 хвилини.
Готове тісто має бути пружним і еластичним, а головне однорідним, без грудочок. Залиште тісто на 15 хвилин, прикривши серветкою.
Через час, відпочиле тісто розділіть на 10 однакових за розміром кульок.
Розкочуйте кожен з кульок в круглий і тонкий пласт.
Обсмажуйте на сухій розжареній сковороді по 2 хвилини з кожного боку. Ось такий рум'яної повинна вийти корж.