Пончики з часником
(покроковий рецепт з фото)
Пончики - це справжні ласощі, улюблене ласунами. За допомогою часнику можна трохи змінити звичний смак і додати цій випічці пікантності. Вийде відмінний десерт!
Пончики - це вироби з тіста, обсмажені в олії. Готують пончики по-різному: з начинкою, без начинки, покривають глазур'ю, помадкою або прикрашають кулінарної посипкою. Сьогодні ми розглянемо дещо незвичний спосіб приготування пончиків - на відміну від традиційних рецептів, цей пропонує Ви не підсолодити пончики, а зробити їх смак більш пікантним. Отже, на Ваш суд пропонується рецепт пончиків з часником.
- Борошно рисове - 3 склянки
- Вершкове масло - 100 грам (або маргарину)
- Дріжджі - 15 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
- Жир - 40 грам
- Вода - 1/2 склянки (або молоко)
- Часник - 3 зубчики
- Масло рослинне - 1/2 L
- Сіль - . За смаком
1. Робимо опару: з'єднуємо борошно, дріжджі і цукор. Все ретельно перемішуємо.
2. Посипаємо опару борошном. Накриваємо її і залишаємо на 1 немає. Для бродіння.
3. Коли опара збільшиться в об'ємі в 2 рази, додаємо до неї розчинені у воді сіль, цукор, яйця і жир. Ретельно перемішуємо.
4. Накриваємо тісто і даємо йому постояти 2 немає. За цей час робимо 2 рази його облягають (робимо 2 obminki).
5. Після двох годин дістаємо тісто і формуємо з нього кульки.
6. В середині кожної кульки робимо отвір і швидко обсмажуємо на розпеченій плиті в рослинному маслі. Масла повинно бути досить багато.
7. Готові пончики просочуємо часниковим соусом (часник розтираємо з сіллю і невеликою кількістю рослинного масла і розводимо водою).
8. Пончики готові. Смачного!