Полуничний соус
(покроковий рецепт з фото)
Такий соус можна подати до морозива, солодким вареників, млинців, oladiyam, а також використовувати в якості крему для тортів.
Соус не вимагає особливих продуктів чи пристроїв, досить мати погружной блендер.
- Полуниця свіжа - 300 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вода - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
1. Приготуємо продукти для соусу.
2. Полуницю ретельно промиваємо під водою, прибираємо хвостики.
3. Складаємо ягоди в чашу блендера.
4. Пюріруем суміш, стан має бути однорідне, без грудочок.
5. Переливаємо в каструлю ягідне пюре. Додаємо цукор, олія. Ставимо на повільний вогонь.
6. Крохмаль розводимо в холодній воді.
7. Доводимо полуницю з маслом до кипіння, проварюємо 1 хвилину, не більше.
8. Вливаємо крохмаль, постійно помішуючи, варимо до густоти.
9. Як тільки маса стане густою, вогонь вимикаємо. Соус готовий. Зберігати в холодильнику.