Полуничний мохіто
(покроковий рецепт з фото)
Полуничний мохіто - це дуже популярний і смачний слабоалкогольний коктейль, який досить легко приготувати і в домашніх умовах. Ділюся рецептом полуничного мохіто - такого, як в барах.
Для того, щоб випити келишок смачного полуничного мохіто, немає необхідності йти в коктейль-бар. Приготувати гідного рівня полуничний мохіто можна і в домашніх умовах - для цього потрібно мати лише кілька нехитрих інгредієнтів і гарний настрій. Чому б не влаштувати веселу вечірку з полуничним мохіто у себе вдома? :)
- Свіжа полуниця - 200 грам
- Листя базиліка - 4 штуки
- Сироп газованої - 45 грам
- Світлий ром - 60 грам
- Вода - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
Насамперед зваримо цукровий сироп з рівної кількості цукру і води (змішуємо, ставимо на вогонь і варимо до повного розчинення цукру). Готовий сироп негайно охолодити - коктейль адже робимо, не чай.
Полуницю нарізаємо шматочками і викладаємо в стакани.
Додаємо до полуниці свіжий базилік.
Наливаємо в стакани охолоджений сироп.
Полуницю злегка роздавимо лопаткою - але не в кашу. Нам потрібно, щоб сироп придбав полуничний смак.
Наливаємо в стакани ром.
Додаємо в стакани лід (дрібними шматочками або взагалі стружку).
Заливаємо все це справа содової.
Klubnichnиy мохіто готовий! насолоджуємося