Полуничний крем
(покроковий рецепт з фото)
Такий крем можна використовувати як самостійний десерт або для прошарку коржів торта. Дуже смачно в млинцевому торті або на бісквіті.
Приготуйте крем для торта або пирога з полуниці, цукру, яйця і масла.
- Полуниця - 1 кілограм
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 200 грам

Полуницю перебрати і вимити.

Помістити в глибоку ємність (каструлю) і збити блендером. Краще перетерти через сито, щоб прибрати кісточки полуниці в кремі.

Збийте яйця і влийте в полуничне пюре.

Додайте цукор. Поставте каструлю з кремом на вогонь і варіть, постійно заважаючи, поки маса не стане густою. Як тільки з'явилися перші бульбашки, варіть ще хвилину і вимикайте.

Вершкове масло кімнатної температури збийте, поступово підливаючи остиглий заварний полуничний крем. Перекладіть масу в миску. Дайте повністю охолонути. Крем готовий.

Такий крем можна подати як самостійний десерт.

Або використовуючи за призначенням для просочення коржів тортів.