Рецепт Пісочний торт фото

Пісочний торт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Маскарпоне
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , День народження
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ніжний, дуже апетитний і по-справжньому домашній тортик хочу запропонувати вашій увазі. Тонкі пісочні коржі в поєднанні з кремом із сиру"Маскарпоне" - це дивно смачно. Варто спробувати!

Опис приготування:

Це дуже проста насправді ідея, як приготувати пісочний торт, але вона варта уваги. Горішки в тесті і в кремі надають ніжному смаку особливу пікантність. Перемазати тортик слід заздалегідь, щоб він як слід просочився перед подачею на стіл. Прикрашати його можна горішками, сушеними ягідками або кондитерської посипкою, наприклад. Відмінний варіант до чаю для всієї родини, так що не проходьте повз і запам'ятовуйте рецепт!

  • Цукор - 200 грам(+ 100-120 грам в крем)
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Горіхи - 100 грам(+ в крем за бажанням)
  • Борошно - 600 грам (приблизно)
  • Яйце - 2 штуки
  • Жовтки - 5 штук (в вершках)
  • Маскарпоне - 500 грам
  • Ром або лікер - 2-3 Ст. Ложок (по бажанню)
пісочний торт - фото крок 1
1. Горіхи відправте в чашу блендера і подрібніть. В даному випадку використовуються волоські, але ви можете взяти абсолютно будь-які.
пісочний торт - фото крок 2
2. Половину горіхів (якщо будете додавати в крем, то другу відкладіть поки) викладіть в глибоку миску, додайте розм'якшене вершкове масло.
пісочний торт - фото крок 3
3. Ретельно перемішайте і вбийте яйця.
пісочний торт - фото крок 4
4. Після всипте просіяне борошно і додайте цукор.
пісочний торт - фото крок 5
5. Замісити однорідне тісто, відправте його в холодильник на годинку.
пісочний торт - фото крок 6
6. Увімкніть і розігрійте до 200 градусів духовку. Розділити тісто 8 однакових шматочків.
пісочний торт - фото крок 7
7. Кожен розкачати тоненько на пергаменті для випічки. Виріжте рівний гурток за допомогою тарілки.
пісочний торт - фото крок 8
8. І відправте в духовку.
пісочний торт - фото крок 9
9. Запікаються коржі досить швидко: перший близько 7 хвилин, а далі вистачить цілком і 5 хвилин.
пісочний торт - фото крок 10
10. Коли всі коржі готові і остигають, можна зайнятися кремом. У глибокій мисці з'єднайте жовтки і цукор.
пісочний торт - фото крок 11
11. Збийте до однорідності. Можна для аромату додати ванільний екстракт або лікер за смаком.
пісочний торт - фото крок 12
12. Додайте подрібнені горішки.
пісочний торт - фото крок 13
13. Викладіть"Маскарпоне" , перемішайте крем до однорідності.
пісочний торт - фото крок 14
14. Ось такий апетитний крем вийде в результаті.
пісочний торт - фото крок 15
15. А далі справа за малим: викладайте коржі, рясно змащуйте їх кремом.
пісочний торт - фото крок 16
16. Залишки крему розподіліть на"боки" торт. Залиште тортик просочуватися (краще на ніч). За бажанням прикрасьте обрізками від коржів, подрібненими в крихту, або посипанням.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти