Пісочний торт
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, дуже апетитний і по-справжньому домашній тортик хочу запропонувати вашій увазі. Тонкі пісочні коржі в поєднанні з кремом із сиру "маскарпоне" - це дивно смачно. Варто спробувати!
Це дуже проста насправді ідея, як приготувати пісочний торт, але вона варта уваги. Горішки в тесті і в кремі надають ніжному смаку особливу пікантність. Перемазати тортик слід заздалегідь, щоб він як слід просочився перед подачею на стіл. Прикрашати його можна горішками, сушеними ягідками або кондитерської посипкою, наприклад. Відмінний варіант до чаю для всієї родини, так що не проходьте повз і запам'ятовуйте рецепт!
- Цукор - 200 грам(+ 100-120 грам в крем)
- Вершкове масло - 200 грам
- Горіхи - 100 грам(+ в крем за бажанням)
- Борошно - 600 грам (приблизно)
- Яйце - 2 штуки
- Жовтки - 5 штук (в вершках)
- Маскарпоне - 500 грам
- Ром або лікер - 2-3 Ст. Ложок (по бажанню)
1. Горіхи відправте в чашу блендера і подрібніть. В даному випадку використовуються волоські, але ви можете взяти абсолютно будь-які.
2. Половину горіхів (якщо будете додавати в крем, то другу відкладіть поки) викладіть в глибоку миску, додайте розм'якшене вершкове масло.
3. Ретельно перемішайте і вбийте яйця.
4. Після всипте просіяне борошно і додайте цукор.
5. Замісити однорідне тісто, відправте його в холодильник на годинку.
6. Увімкніть і розігрійте до 200 градусів духовку. Розділити тісто 8 однакових шматочків.
7. Кожен розкачати тоненько на пергаменті для випічки. Виріжте рівний гурток за допомогою тарілки.
8. І відправте в духовку.
9. Запікаються коржі досить швидко: перший близько 7 хвилин, а далі вистачить цілком і 5 хвилин.
10. Коли всі коржі готові і остигають, можна зайнятися кремом. У глибокій мисці з'єднайте жовтки і цукор.
11. Збийте до однорідності. Можна для аромату додати ванільний екстракт або лікер за смаком.
12. Додайте подрібнені горішки.
13. Викладіть "маскарпоне", перемішайте крем до однорідності.
14. Ось такий апетитний крем вийде в результаті.
15. А далі справа за малим: викладайте коржі, рясно змащуйте їх кремом.
16. Залишки крему розподіліть на "боки" торт. Залиште тортик просочуватися (краще на ніч). За бажанням прикрасьте обрізками від коржів, подрібненими в крихту, або посипанням.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!