Пісочний пиріг з мандаринами
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне пісочне тісто, шовковистий запечений крем і соковиті мандаринові дольки! Такий пиріг ніде не залишиться непоміченим! А готувати його зовсім нескладно, та й продукти звичайнісінькі.
Крохмаль в кремі можна замінити порошком ванільного пудингу. Свіжі мандарини можна замінити консервованими, причому можна викласти їх на крем перед запіканням.
- Вершкове масло - 100 грам (тісто: всі продукти нижче)
- Цукор - 70 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне в / с - 180 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 500 мілілітрів (начинка: всі продукти нижче)
- Цукор - 120 грам
- Жовтки - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
- Крем - 200 грам
- Ванільний цукор - 15 грам
- Мандарини - 3-5 штук (або консервовані - 2 банки по 300 г)
Продукти, необхідні для приготування пирога.
Приготування пирога почніть з заварного крему. Змішайте крохмаль з цукром і ванільним цукром, влийте третина молока і ретельно перемішайте. Доведіть молоко, що залишилося до кипіння і вилийте в нього крохмальну суміш. Інтенсивно помішуючи, проваріть крем до загустіння. Накрийте готовий крем харчовою плівкою впритул і охолодіть до кімнатної температури.
Для тіста просійте борошно з розпушувачем, змішайте з цукром і дрібкою солі.
Додайте яйце і розтоплене вершкове масло. Міксером, за допомогою насадки спіральки, швидко замісіть тісто.
Викладіть тісто в роз'ємну форму, піднімаючи його по краях бортиками. Охолодіть тісто в морозилці хвилин 15 прямо в формі.
За цей час збийте крем, додаючи в нього частинами сметану. Потім по одному додайте яйця і ретельно збийте кожне.
Вилийте крем у форму поверх тіста. Врахуйте, що при випічці крем трохи підніметься, а потім опуститься. Трохи посипте поверхню крему дрібним цукром.
Випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці близько години. Краї пирога повинні стати золотисто-коричневими, крем покриється рум'яною скоринкою, але серединка буде трохи тремтіти. Готовий пиріг остудіть в прочинених духовці, потім повністю дайте охолонути на решітці і приберіть в холодильник не менше, ніж на три-чотири години.
Дістаньте пиріг і прикрасьте його зверху мандаринами, попередньо очистивши їх і прибравши всі плівочки. Можна скористатися консервованими мандаринами в сиропі, попередньо злив його. На основі сиропу можна приготувати желе і залити пиріг зверху.
Подавайте пиріг охолодженим, так він смачніший.