Пиріг з мандаринами
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зробити солодку випічку соковитою? Тоді додайте в неї цитрусові. Вони також додадуть кисло-солодкий смак і красивий жовто-оранжевий колір. І такий десерт точно здивує ваших друзів і близьких.
Цей рецепт шикарно виглядає, тому він легко замінить торт на День народження. Від сорту фруктів буде залежить присмак, може бути солодшим або навпаки кислим. Тісто робити не будемо, а просто подрібнити печиво. У підсумку я розповім вам, як приготувати пиріг з мандаринами і кремом.
- Пісочне печиво - 28 штук(20 шт - для тіста, 8 шт - для прикраси)
- Вершкове масло - 40 грам
- Вода - 40 мілілітрів
- Желатин - 2 чайних ложки
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 100 грам
- Кедр мандарин - 1, 5 чайних ложки
- Мандариновий сік, свежевижітий - 75 мілілітрів
- Збиті вершки - 150 мілілітрів
- Мандарин - 2 штуки (або червоний апельсин)
Печиво для тесту подрібніть в комбайні. Додайте до нього розтоплене масло. Добре перемішайте.
Утрамбуйте тісто в круглу форму для випічки. Запікайте його протягом 12-15 хвилин в духовці при 180 градусах.
Поки корж остигає, займіться начинкою. Розчиніть в теплій воді желатин за інструкцією на упаковці.
Жовтки відокремте від білків. Збийте жовтки віночком або міксером разом з цедрою, соком і половиною цукру. Поставте цей крем на водяну баню. Збивайте його на вогні протягом 10 хвилин. Потім відразу влийте желатин і перемішайте.
В іншій глибокому посуді збийте білки з цукром, що залишився до піни.
Потім обережно вмішати білкову масу в жовткову. Також додайте половину збитих вершків в крем.
Викладіть зажелірованний крем в корж. Вирівняйте його шпателем. Надішліть пиріг в холодильник на ніч.
Готовий пиріг прикрасьте кружками або часточками мандаринів, печивом і збитими вершками. Приємного чаювання!