Пісочний пиріг з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Сьогодні ділюся рецептом пирога з пісочного тіста з капустою. Тісто виходить ніжне, трохи розсипчастої, в поєднанні з соковитою начинкою дуже смачно!
Опис приготування:
Тонке тісто і багато начинки, така випічка безумовно припаде до смаку. Приготувати пісочний пиріг з капустою можна як самостійну страву або на перекус. Подавати можна як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Порадуйте своїх близьких ароматною і ситної домашньою випічкою.
- Вершкове масло - 125 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 250 грам
- Капуста - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 150 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (для смаження)
- Кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте борошно і масло. Додайте 1-2 дрібка солі.
Перетріть все руками до стану крихт.
Додайте сметану і зберіть тісто в кулю. Загорніть тісто в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Капусту нашаткуйте і обсмажте з цибулею до готовності. Посоліть і поперчіть начинку за смаком.
Для заливки з'єднайте яйця і вершки. Додайте щіпку солі і все збийте.
Дістаньте тісто і розподіліть його по змащеній маслом формі, формуючи руками високі бортики. Наколи тісто виделкою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
До остигнула капусті додайте тертий сир, подрібнену зелень і перемішайте.
Перекладіть капустяну начинку в ще гарячу основу з пісочного тіста. Чи не притискаючи, влийте зверху заливку. Випікайте при тій же температурі ще 20 хвилин.
Пісочний пиріг з капустою готовий.
Дайте пирогу трохи охолонути і можна подавати його до столу. Смачного!